Nykky jatkaa miesten maajoukkueessa Sveitsin kisoihin – valmennuspesti myös golfin maajoukkueessa

Petteri Nykky on kysytty mies valmennusrintamalla. Kuva: Ville Vuorinen

Petteri Nykky on kysytty mies valmennusrintamalla. Kuva: Ville Vuorinen

Salibandyliitto tiedotti jatkaneensa miesten maajoukkueen päävalmentajan Petteri Nykyn sopimusta vuoden 2022 MM-kisoihin asti.

Näin ollen Nykky luotsaa Suomea ainakin kaksissa seuraavissa MM-kisoissa sekä heinäkuussa 2022 Yhdysvalloissa pelattavassa World Games -turnauksessa.

– Halusimme Petterin jatkavan seuraavat kaksi vuotta miesten maajoukkueen päävalmentajana. Kotikisojen siirtäminen, mutta myös vuoden 2022 arvokisat tulevat tiiviissä tahdissa, ja tahtotilamme oli, että päävalmentaja ei näihin tuleviin arvokisoihin vaihtuisi, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sanoi liiton tiedotteessa.

Nykyn mukaan aikataulutuksen ja suunnitelman täytyy olla kunnossa maajoukkueen pelatessa kolmet arvokisat vuoden sisään. Kaksivuotisen jatkopahvin sorvannut päävalmentaja lupaili liiton tiedotteessa, että maajoukkueeseen olisi tarkoitus ajaa sisään uusia pelaajia.

– Monille pelaajille ensi vuoden kotikisat ovat se tavoite ja unelma, jota he tavoittelevat. Arvokisoja pelataan myös ensi vuoden jälkeen, ja on selvää, että uusia kasvoja tarvitaan joukkueeseen mukaan. Valmennuksen osalta se vaatii uusien pelaajien sisäänajoa maajoukkueen toimintaan ja harjoitteluun, Nykky kommentoi tiedotteessa.

Samana päivänä ja itseasiassa samalla minuutilla, kun Salibandyliitto uutisoi Nykyn jatkosopimuksesta myös Golfliitto kertoi Nykyn aloittavan toisen leipälajinsa golfin maajoukkuevalmentajana vuodenvaihteessa.

Muun muassa Suomen ykköspelaaja Matilda Castrenin henkilökohtaisena valmentajana toimivan Nykyn valmennuspesti Golfliitossa on ensivaiheessa kaksivuotinen. Nykyn päävastuualueena on miesten ja poikien valmennus.

Nykky kommentoi Golfliiton tiedotteessa golfvalmennuksen olevan jatkossa aiempaa merkittävämmässä roolissa.

– Olen ollut onnekas ja saanut jo pitkään toimia kahden suuren intohimoni, salibandyn ja golfin, parissa. Nyt golf tulee olemaan aiempaa isommassa ja merkittävämmässä roolissa valmennuksen arjessa. Salibandy ei jää sinällään taka-alalle, onhan meillä tulossa ensi vuoteen siirtyneet MM-kisat, ja se on tietysti korkealla tavoiteasteikossa, vaikka päivittäinen tekeminen määrällisesti pieneneekin, Nykky valotti työnjakoaan Golfliiton tiedotteessa.

Nykyn pesti golfin maajoukkueessa on sikäli mielenkiintoinen, että se alkaa alle vuosi ennen salibandyn kotikisoja.

Moni on ollut siinä uskossa, että salibandymaajoukkueen päävalmentajan pesti on ollut täysipäiväinen. Salibandyliiton tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että Nykyn toimenkuvasta jäävät pois lajin muut koulutus- ja kehittämistehtävät.

Jatkossa Nykky ei siis ole täysipäiväisesti Salibandyliiton palveluksessa, vaan maajoukkueen päävalmentajan pesti rytmittyy maajoukkueen tapahtumien mukaan.

Lähteet: Salibandyliiton tiedote, Golfliiton tiedote