Pasi Peltola kommentoi fanikameralähetyksiä: ”Emme halua lähettää huonoa ja äänetöntä kuvaa brändin takia”

Classicin vääntöjä ei pysty fanikameran kautta seuraamaan. Kuva: Esa Takalo

Classicin vääntöjä ei pysty fanikameran kautta seuraamaan. Kuva: Esa Takalo

Keskitettyjen TV-lähetysten lisäksi F-Liigaa voi seurata myös seurojen itse tuottamien fanikameralähetysten kautta. Lähetysten tuottaminen on vapaaehtoista ja paljon keskitetyissä TV-lähetyksissä esillä oleva Classic on miesten sarjassa ainoa, joka ei fanikameralähetyksiä tee.

F-Liiga julkisti listan, jossa keskitettyjen TV-lähetysten lisäksi näkyy myös jo sovitut fanikameralähetykset.

https://fliiga.com/fi/paivittyva-lista-f-liigan-tv-pelit/

-Sitä listaa lähetyksistä yritetään vähän vielä päivitellä. Vähän ollut ongelmia, kun kaikki seurat eivät tiedä mitä fanikameralähetyksiä aikovat tehdä ja mitä eivät, kertoo F-Liigan viestintäpäällikkö Ilari Isotalo.

Fanikameralähetyksistä ei F-Liigalle ole rahallista hyötyä. Sopimus fanikameralähetyksistä on seurojen ja striimauspalvelun välinen.

– Sanoisin, että me emme saa fanikameralähetyksistä mitään välistä. Kepit toimittaa seuroille kalusteet ja seurat voivat hankkia lähetyksiin yhteistyökumppaneita ja saada sillä tavoin rahallista hyötyä. Seuroilla on omia tapoja kaupallistaa noita lähetyksiä, potti ei taida kuitenkaan olla mikään mahdottoman iso.

– Vuosi on vielä Ruudun diiliä jäljellä ja sen jälkeen pari optiovuotta. Jatkoa katsotaan varmasti tämän kauden jälkeen.

Miesten sarjassa Classic on ainoa, jolle ei ole merkitty yhtäkään fanikameralähetystä.

– Ei siihen ole oikein mitään syytä, varmasti Classicissa osataan kertoa paremmin. Fanikameralähetykset perustuvat vapaaehtoisuuteen ja me toivomme, että seurat lähettävät niitä, mutta jokainen tekee itse sen päätöksen, että lähetetäänkö niitä. Varmasti Classicissa on vankat perustelut sille miksi eivät tuota fanikameralähetyksiä, sanoo Isotalo.

Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolan kertoo, ettei Classicin peleistä ole fanikameralähetyksiä tarjolla muutamankin syyn takia.

– Meillä ei riitä tällä hetkellä laadukas tuotanto-osaaminen. Emme halua lähettää huonoa ja äänetöntä kuvaa ihan brändin takia. Kaikkia juttuja sitä liikkuu, mutta ehkä tämä on hyvä tuoda julkisuuteen. Tässä on meille tulevaisuuteen oppimisen paikka, me emme halua lähettää lajista ja seurastamme huonolaatuista kuvaa ja tuotantoa. Tämä on lajia ja seuraa palveleva syy, avaa Peltola.

– Toinen syy on se, että valtaosa peleistä kuvataan kuitenkin ja jos muutama peli jää kuvaamatta, niin kaikki pystyvät varmasti sen asian kanssa elämään.

Jäljellä olevista 22 Classicin pelistä 14 on merkitty keskitetyksi TV-lähetykseksi päivittyvällä F-Liigan listalla.