Rangersin kahden viikon karanteeni päättyy viikonloppuna: ”Olihan se alkuun pieni shokki”

Sebastian Fager-Pintilä (vas.) kertoi Rangersin karanteenista avoimesti. Kuva: Esa Takalo

Sebastian Fager-Pintilä (vas.) kertoi Rangersin karanteenista avoimesti. Kuva: Esa Takalo

Kirkkonummi Rangers aloitti kautensa tukevasti kahdella voitolla toissaviikonloppuna, mutta seuraavan viikon alussa odotti ikävä yllätys. Joukkueen pelaajalla oli todettu koronavirustartunta.

Sen myötä koko joukkue joutui altistumisen vuoksi kahden viikon karanteeniin. Karanteenijakso on päättymässä ja joukkueen päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä kertoi Pääkallo.fi:lle miten Divari-ryhmän aika karanteenissa on sujunut.

– Ihan yllättävän hyvin tämä on mennyt sen alkusotkun jälkeen. Pari ensimmäistä päivää saatiin erilaisia ohjeistuksia eri suunnista ja selviteltiin asioita miten tulee toimia. Sen jälkeen joukkue on ollut normaalissa karanteenissa.

– Olemme tehneet etävalmennusta ja pelaajat ovat harjoitelleet kotona. Ihan normaaleina harjoitusaikoina on vedetty fysiikkatreenejä kotijumpan muodossa. Niissä on ollut hyvä osanotto. Ollaan teetetty myös ryhmätöitä pelaajilla pelistä, ja käyty yksilötason kehityskeskusteluita. Itselläni on toki ollut tässä jengin ja seuran muitakin asioita hoidettavana.

– Sellaista tiettyä yhdessä tekemisen meininkiä on ollut, mikä on jossain määrin positiivista, vaikka tilanne ei muuten olekaan mukava, Fager-Pintilä kertoi puhelimitse.

Rangersin onneksi todettuja tartuntoja on ollut vain se yksi.

– Yhdellä pelaajalla oli tartunta, eikä muita tartuntoja ole havaittu. Muu joukkue siis altistui yhden pelaajan kautta koronavirukselle. Pelaajilta on kysytty päivittäin vointia, eikä viitteitä taudista ole ollut. Kaikki testit mitä on tehty, ovat olleet negatiivisia.

– Alkuun pelaajille soittanut lääkäri tai joissain tapauksissa sairaanhoitaja sanoi, että testiin ei tarvitse mennä, jos oireita ei ilmene. Jos taas ilmenee hitusenkin oireita, on testiin mentävä. Joka tapauksessa karanteeni koski kaikkia, Fager-Pintilä avaa.

Kevään ja kesän jälkeen joukkueet olivat varmasti normaaliakin innokkaampia palaamaan kaukaloon. Rangers aloitti kautensa kaatamalla Hawksin ja M-Teamin, joten avausviikonloppu oli erittäin positiivinen kirkkonummelaisille.

– Olihan se alkuun pieni shokki. Toisaalta tässä on keväästä lähtien tottunut sellaiseen pieneen epävarmuuden tunteeseen, eli päivä ja viikko kerrallaan on edetty. Onhan asiasta toki puhuttu, että jossain vaiheessa voi osua kohdalle ja näitä tulee, mutta ei tietysti sillä tavalla osattu odottaa.

– Otettiin siihen alkuun hyvät voitot ja saatiin kauteen hyvä buusti. Ei sitä nyt kuitenkaan voi muuta kuin suunnata katseita kohti seuraavaa peliä.

– Alkupäivien hämmennyksen jälkeen meillä otettiin asia hyvin vastaan, eikä jengi ole mitenkään maansa myynyttä. Joka päivä ollaan kuitenkin yhteydessä joukkueen kanssa, eikä kukaan ole ollut mitenkään eristäytynyt, Fager-Pintilä kertoo.

Karanteenin vuoksi Rangersin kolme peliä on jouduttu siirtämään. SB Vantaan joukkue kohtaa 16.10., SaiPan 5.12. ja Karhut 11.12. Ensimmäiset karanteenin jälkeiset pelit koittavat 10.-11.10.

– Sunnuntaina päättyy karanteeni ja maanantaina on joukkueen ensimmäiset treenit. Meillä on ensi viikolla kolmet treenit ja viikonloppuna kaksi peliä. Vastaan tulee Pirkat sekä EV Akatemia, ja siitä jatketaan kautta eteenpäin, positiivisesti vaikeaan tilanteeseen suhtautunut Fager-Pintilä päättää.