Ruotsalaislehdet: Ruotsin salibandymaajoukkueen ykköstähden epäillään ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Alexander Ruddin epäillään ajaneen autoa amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Kuva: Martin Flousek/IFF

Ruotsalaislehti Expressen kertoi perjantaiaamuna ruotsalaista salibandytähteä epäillään huumausaineen alaisena ajamisesta. Paikallislehti Uppsala Nya Tidningin mukaan kyseinen pelaaja on maajoukkuetähti Alexander Rudd.

Expressen ei paljastanut ratista kärynneen pelaajan nimeä, mutta Uppsalan paikallislehden maksumuurin takana olevan uutisen kuvassa on juuri Rudd. Myös Ruddin seura Storvreta julkaisi tiedotteen tapahtuneesta, mutta ei maininnut Ruddia nimeltä.

Tähtipelaaja, oletettavasti Rudd, pysäytettiin poliisin toimesta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Uppsalassa. Expressenin uutisessa kerrottaan, että paikallislehden mukaan rattijuopumuksen raja ei ylittynyt alkoholin osalta, mutta virtsanäytteestä löydettiin jäänteitä amfetamiinista.

Storvreta kertoo tiedotteessaan seuran irtisanoutuvan kaikesta huumausaineisiin ja suoritusta parantaviin aineisiin liittyvästä.

– Odotamme meneillään olevan tutkinnan tuloksia. Olemme toistaiseksi hyllyttäneet pelaajan kaikista yleisistä tiloistamme, harjoitustiloistamme ja kotihallistamme IFU Arenalta sekä myös harjoituksista ja peleistä, Storvretan tiedotteessa sanotaan.

Seura kertoo odottavansa tutkinnan valmistumista ja tekevänsä päätökset sen pohjalta.

Expressen ei kerro jutussaan pelaajan henkilöllisyyttä tai seuraa, mutta on haastatellut seuran edustajaa – mitä ilmeisemmin Storvretan urheilujohtaja Henrik Ededahlia, jonka Storvreta nimeää hoitavan asiaa seuran puolesta.

– Haluamme kuulla hänen selityksen ja version tapahtumista. Ensimmäisistä näytteistä on löytynyt laittomia aineita. Seurana emme tule ikinä hyväksymään tällaista, joten meidän täytyy tällä hetkellä toimia olettaen, että ensimmäinen testi on oikeassa, Storvretan edustaja kommentoi Expressenille.

Uppsalalaisseuran edustaja kertoi Expressenille tapauksen tulleen täydellisenä yllätyksenä. Hän ei osannut vielä sanoa, minkälaisiin toimenpiteisiin seura ryhtyy, mikäli verikoe vahvistaa huumausaineen alaisuudessa ajamisen.

– Meidän täytyy ensin puhua pelaajan kanssa, mutta emme katso tätä läpi sormien vain koska kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja. Hänen täytyy kantaa vastunsa. Tässä on kyse myös rikosoikeudellisesta asiasta, joka ei liity salibandyyn. Yhteiskunnan täytyy ensin tehdä omat ratkaisunsa.

Expressen tavoitti myös Storvretan valmentajan, mutta hän oli vaitonainen tulevasta sanoen, ettei ratista kärynnyt pelaaja, oletettavasti Alexander Rudd, ole hetkeen joukkueen mukana.

Ruddilla on myös aiempaa historiaa vastaavanlaisesta rikoksesta. Rudd jäi kiinni rattijuopumuksesta marraskuussa 2017.

Rudd arvostettiin maailman toiseksi parhaaksi miespelaajaksi vuonna 2019, valinnat tekevän Innebandymagazinetin toimesta.

Lähteet: Expressen, Upsala Nya Tid, Storvretan tiedote