Salibandyliitto järjestää valmentajakoulutuksen naisille – Hannu Santanen: ”Naisvalmentajien määrä koulutuksissa ja lajin sisällä on aika pieni”

Naisvalmentajia halutaan lisää. Kuvassa kouluttaja Ville Turunen valmentamassa. Kuva: Salibandy.fi

Naisvalmentajia halutaan lisää. Kuvassa kouluttaja Ville Turunen valmentamassa. Kuva: Salibandy.fi

Salibandyliitto järjestää naisille suunnatun ykköstason valmentajakoulutuksen, joka alkaa tässä kuussa ja kestää joulukuulle. Koulutuksen tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää salibandyssa.

Koulutus vastaa sisällöltään valmentajakoulutuksen ykköstasoa, pienellä hienosäädöllä.

Salibandyliitosta Eerikkilän valmennuskeskuksen ja tyttöjen maajoukkuetie-valmentaja Hannu Santanen vastasi Pääkallon kysymyksiin liittyen koulutuksen idean syntyyn ja siihen mihin koulutuksella pyritään.

– Isossa kuvassa meillä on liiton puolesta valmennuslinja ja koulutus aika isostikin uudistunut viimeisen kolmen vuoden aikana. Ykköstason koulutuksia meillä on ollut reippaan vuoden aikana aika paljon. Suhteessa naisvalmentajien määrä koulutuksissa ja ylipäänsä lajin sisällä on aika pieni, Santanen sanoo.

– Liiton vuosittaisessa tuloskortissa naisvalmentajien koulutus oli yksi tavoite, jota halusimme lähteä kokeilemaan ja vahvistamaan. Tavoitteenamme on tätä kautta saada naisia koulutuksiin mukaan lisää.

– Yhteiskunnallisellakin tasolla naisten valmennukseen on ollut erilaisia projekteja. Junioreiden SM-sarjoissakin on suhteellisen vähän naisia valmentajina joka joukkueessa. Sitä ei tiedetä, että saadaanko naisia enemmän valmentajiksi, mutta ainakin tämä on yritys siihen suuntaan.

Kouluttajina toimivat U19-naisten maajoukkueessa valmentajana toimiva Ville Turunen ja Porvoon salibandyseuran tyttöjen valmentaja Katja Ulmanen.