Liigat

Sorri paluustaan OLS-paitaan: ”Kun pääsen liigatempoon mukaan, niin tulen olemaan parempi kuin lähtiessä”

01.10.
2020
Liigat

Sorri nähtiin OLS-paidassa edellisen kerran kaudella 2016-17. Kuva: Esa Takalo

OLS tiedotti aiemmin tänään Juho Sorrin paluusta kasvattajaseuransa paitaan. 23-vuotias hyökkääjä avasi Pääkallolle mietteitään paluusta pohjoiseen.

Sorri sanoo paluun keltapaitaan pyörineen mielessä. Koronapandemian ajettua opiskelijat etäopintoihin, ajatus Ouluun paluusta konkretisoitui.

– Nyt kun pystyy käymään kaikki koulut etänä, niin rupesin kypsyttelemään ajatusta paluusta. Kiva on tulla takaisin, kolme edellistä kautta Turussa viettänyt Sorri sanoo Pääkallon haastattelussa.

Nuorten maailmanmestaruuden keväällä 2015 voittanut hyökkääjä nähtiin OLS-paidassa edellisen kerran kaudella 2016-17. Tuo kausi on edelleen Sorrin paras pisteiden valossa laiturin summattua 19+7=26.

Turussa Sorri pelasi ensin kaksi kautta TPS:ssä ja viime kauden lopun Divarin FBC Turussa. Vaikka jälkimmäisellä TPS-kaudella tuli hopeaa, oli ura Turussa laskusuuntainen.

– Molempina kausina tuli muutaman kuukauden loukkaantumiset keskivaiheilla, jotka katkaisivat kausia. Koulu vei myös ajatuksia, Sorri vastaa kysyttäessä, miksi ura ei sujunut TPS:ssä ei sujunut odotusten mukaan.

Kokemusta Sorri kuitenkin kehuu hienoksi ja opettavaiseksi. Hän uskoo myös pystyvänsä tuomaan OLS:aan uutta näkökulmaa, kun on nähnyt salibandya muualla. Sen lisäksi myös maaleja olisi tarkoitus tehdä.

– Maalit maistuu aina, pyrin laittamaan palloa uuniin. Kun pääsee vanhoista koukuista kiinni, niin rightin puolen maalintekijä pystyn varmasti tuomaan lisäarvoa.

Vaikka OLS:ssa on edelleen useita Sorrin vanhoja pelikavereita, edustusjoukkueessa ovat puhaltaneet uudet tuulet, etenkin pelitavan suhteen.

– Onhan se tietenkin aika erilaista. Enemmän keskitytään hyökkäyspään pelaamiseen, että pysyttäisiin pysymään pallossa, eikä vaan kytättäisi vastaiskuja. Hyvissä määrin on sitä OLS:n vanhaa puolustamista on kuitenkin vielä jäljellä. Ei ihan täysin uutta.

Sorri kertoo, ettei ole asettanut kauden alkuun suurempia odotuksia itselleen. Tavoite on päästä liigatempoon kiinni. Lajiharjoituksia on tullut viimeisen vuoden aikana vähänlaisesti.

– Tällä hetkellä en sano että olen parempi pelaaja kuin aikanaan OLS:sta lähtiessä, mutta kokeneempi ja kypsempi. Kun pääsen liigatempoon mukaan, niin tulen olemaan parempi kuin lähtiessä.

Sorri oli haastatteluhetkellä vielä epätietoinen lähteekö joukkueen matkaan viikonlopun Oilers & Steelers -vieraskiertueelle. Joka tapauksessa hän on jo rightin kätisyytensä ansiosta hyvä lisä OLS-ryhmään. Ennen Sorrin tuloa oululaisilla oli kaksi oikea käsi alhaalla ampuvaa hyökkääjää ja yksi rightin pakki.

Myös OLS-luotsi Harri Naumanen näkee, että Sorrin kätisyys on iso plussa.

– Hän tuo lisää ulottuvuuksia kätisyydellään. Mitä olen sattunut näkemään muissa joukkueissa ja peleissä, niin on taitava pelimies. Monipuolinen paketti, pelaa fiksusti, taitoa löytyy ja on myös maalintekoon pystyvä. Ei voi muuta kuin ilolla ottaa vastaan, Naumanen sanoo Pääkallolle.

Sorri on pelannut urallaan Salibandyliigaa OLS:n ja TPS:n riveissä 94 ottelua. Tehopisteitä on syntynyt 64+31=95.

Naumasesta on tulossa kattavampaa juttua lähipäivinä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira