Liigat

Teuvo Kinnunen kiersi kakkosdivarin kautta Steelersin tehohyökkääjäksi: ”Olen lähtenyt pelaamaan päättäväisesti”

06.10.
2020
Liigat

Steelersin Teuvo Kinnunen, 23, on alkukauden komeetta miesten F-liigassa. Kuva: Juha Käenmäki

Miesten F-liigan alkukauden komeetasta ei ole epäselvyyttä. 2-divarin RSS Panthersista Steelersiin palannut Teuvo Kinnunen on summannut viiteen peliin 5+4=9 pistettä.

– Hyvä kesä alla, hyvä rooli ja tarjoilu on ollut kunnossa. Ei siinä kummempia kikkaskonsteja ole, Kinnunen analysoi vahvaa virettää Pääkallon haastattelussa.

– Olen lähtenyt pelaamaan päättäväisesti. Olen halunnut tehdä maaleja ja pinnoja, ja uskonut, että pystyn niitä tekemään.

23-vuotias Kinnunen lisää silti, että näin lennokas startti on ollut miehelle itsellekin pieni yllätys.

– Hommia on painettu, niin ei tämä täysin yllättänyt. En kuitenkaan odottanut, että näin hyvin lähtee pisteiden valossa käyntiin, Steelersin Tupla-pelaaja pohtii.

Kinnunen on hyökännyt Teräsmiesten ykköskentän vasemmassa laidassa. Oikealla on häärinyt joukkueen juonikas tähtihyökkääjä Markus Sipronen. Rightilta ampuva hyökkääjä näkee henkilökohtaisella tasolla vahvan startin pohjautuvan kentällisen hyvään viisikkopelaamiseen.

– Olen omasta mielestä tosi hyvä hakemaan maalipaikkoja ja Sipronen on tosi hyvä antamaan syöttöjä. Täytyy vaan olla hereillä, niin tarjoilua kyllä tulee.

Kinnusen tavoin Steelers on ollut alkukauden suurin yllättäjä. Putoamistaistoon povattu joukkue on raapinut viidestä pelistä kuusi pinnaa. Nurmon Jymy kaatui vieraissa kauden toisessa ottelussa, jonka lisäksi hämeenlinnalaiset ovat ottaneet pisteen niin TPS:ltä, SPV:ltä kuin Indiansiltakin. Oikeastaan ainut heikompi peli sattui viime sunnuntaina, kun OLS pöllytti Steelersiä 7–14.

– Ekaan TPS-peliin, kun saatiin hirveä taisteluhenki päälle, niin se ehkä yllätti meidätkin kuinka hyvä tulos saatiin. Siitä pelistä lähtien on ollut iso usko omaan tekemiseen. Ollaan tiedetty, että joka ilta pystytään pelaamaan pisteistä.

– Kahdessa viime pelissä OLS:ia ja Indiansia vastaan ollaan vähän unohdettu se pelitapa, millä pystytään pinnoja ottamaan, eli hirveä taistelu omissa.

Askel taaksepäin toi lopulta reilusti eteenpäin

Vaikka Kinnunen on tänä syksynä noussut ryminällä suuremman salibandy-yleisön tietoisuuteen, ei hän ole aivan täysi untuvikko liigatasolla. SC Urbansin kasvatin vyöltä löytyi ennen tätä kautta 12 liigapeliä kaudelta 2016-17 niin ikään Steelersin paidassa. Tehoja syntyi 3+1=4.

Neljä vuotta sitten Kinnunen nousi liigajoukkueen mukaan kesken kauden tehtyään kovaa jälkeä Steelersin 2. divisioonaa pelanneessa kakkosjoukkueessa. Hyökkääjän piti jatkaa liigamiehistössä myös seuraavalla kaudella, mutta motivaatiota ei ollut siinä kohtaa riittävästi, Kinnunen kertaa.

Seuraava kausi oli välikausi, kun Kinnunen pelasi Steelers II:n paidassa vain viisi ottelua. Hämeenlinnasta tie vei kaudeksi niin ikään 2-divarissa pelanneeseen kasvattaseura SC Urbansiin, jossa 20 otteluun syntyi 45 pistettä.

– Sitten kyseltiin ”Riksuun” (RSS Panthers), jossa oli tosi urheilullinen porukka kakkosdivariin. Viime kaudella sain tosi kovan palon salibandyyn, etenkin halun treenata ja kehittyä.

Jälkikäteen pohtiessa Kinnunen sanoo olevansa tyytyväinen urapolkuunsa.

– Jos nyt mietin, niin mielummin halusin pelata isossa roolissa kakkosdivaria, kuin jämäminuutteja liigassa.

Haastattelun aikana Kinnunen kehuu useaan otteeseen RSS Panthersia. Riihimäellä on tavoiteltu divarinousua jo monta vuotta.

– Se olisi varmaan ollut aika lähellä viime keväänä.

Kinnunen sanoo päättäneensä jo keväällä, että mikäli nousua ei tule, lähtee hän kauden päätyttyä Steelersiin. Kinnusen lisäksi Riihimäeltä Teräs-paitaan vaihtoivat Nico Matilainen, Roope Yrjänen, Mikko Turpeinen, Daniel Megyaszai sekä Timi Ahola.

Panthersin pelaajien siirtymistä Steelersiin on arvuuteltu jo aiempina kausina. Yksi ratkaiseva tekijä useamman pelaajan siirtymisen taustalla oli luultavasti tuttu valmennus. Steelers-luotsi Tommi Ojala on valmentanut aiemmin urallaan RSS Panthersia. Kinnunen ei kuitenkaan ehtinyt pelata Ojalan alaisuudessa.

– Onhan se aina tiedetty, että ”Riksussakin” on hyviä pelaajia, jotka varmasti pärjää liigassa. Viime kaudella voitettiin paljon pelejä. Uskon, että ollaan sitä kautta tuotu voitontahtoa. Sitä voittoa pitää haluta.

Kinnusen puheenparresta huomaa, että hän ei ole tullut liigaan nöyristelemään, vaan luottaa omiin vahvuuksiinsa. Kysyttäessä F-liigan pistepörssin 7. sijaa hallussaan pitävältä Steelers-hyökkääjältä, jatkuuko pistetehtailu yhtä kiivaana, vastausta ei tarvi arpoa.

– Paikoille pääsee ja niistä olisi tarkoitus laittaa sisään, niin kyllä se jatkuu.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira