Liigat

Tiikerit ja Joakim Lund pääsevät pitkästä aikaa tositoimiin: ”Puolustuspelaaminen on mennyt paljon eteenpäin”

24.10.
2020
Liigat

Joakim Lundin pistetili tämän kauden F-liigassa on vielä avaamatta. Kuva: Anssi Koskinen

Tikkurilan Tiikerit oli ensimmäinen joukkue miesten F-liigassa, joka määrättiin koronakaranteeniin. Vantaalaisten nuori tähtihyökkääjä Joakim Lund kertoi Pääkallolle karanteeniajan haasteista.

– Pakko sanoa, että oli aika tylsää. Makoili vaan kotona, eikä ollut mitään tekemistä, Lund sanoo kysyttäessä, minkälaista karanteenissa olo oli.

Hiljattain 19 vuotta täyttänyt hyökkääjä kertoo valmennuksen lähettäneen harjoitusohjelman ripeästi sen jälkeen, kun tieto karanteenista tuli. Ensimmäisen viikon Tiikerien pelaajat saivat levähtää, toisella viikolla oli omatoimisia harjoituksia jokaiselle päivälle.

Kahden viikon totaalinen tauko lajiharjoittelusta keskellä pelikautta on haastava, etenkin kun se osui osin lomittain maajoukkuetauon kanssa. Näin ollen Tiikereiden tauko peleistä venähti lähes kolmen viikon mittaiseksi.

– Pitkä aikahan se oli ja huomasi ekoissa treeneissä, että pallot pomppii aika paljon. Ollaan kuitenkin päästy rauhassa hiomaan puolustuspelin ongelmia, Lund kuvailee.

Tiikerit ovat pelanneet tähän mennessä neljä ottelua. Pistetili aukesi edellisessä ottelussa Nurmon Jymyä vastaan, jonka vantaalaiset voittivat rankkarikisan jälkeen.

Kauden alla Tiikerien vahvuudeksi arvioitiin tulivoimainen hyökkäys. Alkukaudesta ruuti on kuitenkin ollut märkää. Joukkue on osunut vain 2,75 kertaa peliä kohden.

– Mun mielestä siinä ei ole sen hassumpaa kuin, että ei saada palloa verkon perukoille. Hyvin päästään hyökkäysalueelle ja siellä paikoille. Mutta sitten monesti siirretään vielä tyhmästi tai sitten ei vaan napsu.

– Kun on katsonut meidän pelejä nauhalta jälkikäteen, niin ainakin 3-4 maalia olisi pitänyt tehdä enemmän joka pelissä.

Myös Lundin oma nallipyssy on vuotanut. Viime kaudella 21 maalia ja 38 tehopinnaa iskeneen nuorukaisen pistetili näyttää neljän ottelun jälkeen pyöreää nollaa.

– Aika paljon olen joutunut laittamaan energiaa avauspeliin. Jostain syystä olen hakeutunut alas hakemaan palloa, kun sitä ei ole saanut hyökkäyspäässä. Sitten kun avaa peliä, niin on aika kaukana maalipaikoilta.

– Hyvin on kuitenkin ollut paikkoja, mutta ei vaan ole uponnut.

Lund ei kuitenkaan kärsi maalinteon tuskasta. Hän on luottavainen sen suhteen, että ketsuppipullo kyllä aukeaa.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että kiikaritehot tarkoittaisivat kovana pistenikkarina tunnetun hyökkääjän pelanneen heikosti. Lund itse kuitenkin sanoo olleensa tyytyväinen alkukauden edesottamuksiinsa.

– Omasta mielestä ihan kelpo suoritus. Olen tyytyväinen, puolustuspelaaminen on mennyt paljon eteenpäin. Alkukauden peleissä ainoastaan TPS:aa vastaan olin miinuksella, muuten olen ollut nollilla tai plussalla.

– Hyökkäyspäässä pitäisi hakeutua vaarallisimmille paikoille. Välillä jähmetyn sivuun, eikä mua sieltä löydetä. Pitäisi sijoittauttua paremmin.

Huippulupaava hyökkääjä kertoo, että juuri puolustuspelaaminen on se pelin osa-alue, jossa hän haluaa tällä kaudella kehittyä.

– Viime kaudella taisin olla miinuksella joku -22. Ihan hyvä debyyttikausi se oli pisteillä mitattuna, mutta lähdin tähän kauteen sillä ajatuksella, että en olisi ihan liikaa pakkasella.

Tänä viikonloppuna Tiikerit pääsevät tositoimiin kahden ottelun muodossa. Haaste on kova, kun ensin SPV saapuu lauantaina Tikkurilan urheilutalolle ja sunnuntaina joukkue matkaa Jyväskylään Happeen vieraaksi.

– Todella kiva, kun tulee juuri SPV pitkän tauon jälkeen vastaan. Rakastan pelata niitä vastaan, kun ne karvaa päädystä. Omat vahvuudet tulee parhaiten esille, kun päästään kääntämään.

– Vielä kun ei tarvi pelata (Jyrki) Holopaista vastaan, niin se on pelkkää plussaa.

Lund sanoo lähtevänsä itsevarmasti lauantain otteluun, jossa on jaossa myös Suomen Cupin jatkopaikka. Nuori hyökkääjä uskoo Tiikeripuolustuksen pallollisen varmuuden olevan sen verran hyvällä tasolla, että joukkue pääsee SPV:n karvauksen alta pallon kanssa.

– Ollaan paljon pallolla ja ollaan sitä kautta myös vaarallisempi joukkue.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira