Viikon kysymys

Viikon kysymys: Pitäisikö salibandyn Suomen Cupista luopua?

19.10.
2020
Viikon kysymys

Suomen Cupin finaalit pelattiin viime kaudella Tallinnassa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyn Suomen Cup on lajin mielenkiintoisimpia instituutioita. Se on ollut osa lajihistoriaa jo melko pitkään, mutta ei ole varsinaisesti koskaan oikein lähtenyt lentoon tai saavuttanut isoa suosiota.

On tietysti totta, että varsinkin alasarjajoukkueille cup tarjoaa romanttisen mahdollisuuden kohdata maan kärkijoukkueita. Kärkijoukkueille cupia on kevennetty siten, että pääsarjajoukkueet pelaavat ensimmäiset cup-kierrokset keskenään. Vuosien saatossa on siis tehty kehitystyötä, jotta cup olisi entistä houkuttelevampi.

Viime kausi oli cupin osalta erityisen lennokas. Silloin kokeiltiin 3×15 minuutin peliaikaa ja kapeampia kokoonpanoja. Sen lisäksi cupin finaalit pelattiin ulkomailla eli Tallinnassa.

Joka tapauksessa cup ei isossa kaavassa juuri säväytä varsinkaan yleisön näkökulmasta, mutta paikoin sitä on karsastettu myös ihan joukkueiden parissa. Koronaviruksen jyllätessä voi pitää erityisen outona, että cupia pelataan ja sen vuoksi myös matkustellaan pelaamassa. Säännöissä varsinkin luovutussäännöt ovat erikoisia.

Toni Lötjönen kirjoitti vuonna 2017, että cupin voisi hyvin silloisten tietojen valossa kuopata.

Pidemmittä lätinöittä: Pitäisikö salibandyn Suomen Cupista luopua?

Perustele vastaustasi!

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen