Liigat

Alisa Pöllänen on saanut pelata ehjän kauden ja löytyy pistepörssin kärkipaikoilta: ”Vähän ehkä itseänikin on yllättänyt”

19.11.
2020
Liigat

Alisa Pöllänen loistaa pelikentillä, kun terveys mahdollistaa pelaamisen. Kuva: Juhani Järvenpää

Karun loukkaantumishistorian omaava Classicin Alisa Pöllänen on saanut pelattua tämän kauden jokaisen pelin ja löytyy F-Liigan pistepörssin kakkossijalta. Nykyinen stabiili terveydentila on mahdollistanut Pölläsen huippuvireen.

Pöllänen on urallaan joutunut seitsemään leikkaukseen ja ollut huomattavan paljon poissa peleistä. Silti hän on aina palannut ja on nyt löytänyt hyvän vireen. Pistepörssin kärkisijoilla ei keikuta, jos sairastupa tulee tutuksi. Pölläsen kohdalla voitaneen sanoa, että jos sairastuvalta pääsee aina peleihin, kaikki on hyvin. Kolmet MM-kisat pelannut hyökkääjä on päässyt osallistumaan jokaiseen peliin tällä kaudella.

– Vaivojahan on aina ja tulee loppu-ura olemaankin, mutta kunto on ihan ok tällä hetkellä. Olen kaikki pelit päässyt pelaamaan, ehkä se sitten kertoo siitä, että olen ihan hyvin pysynyt kasassa, sanoo Pöllänen.

Tämä ja edellinen kausi ovat olleet Pölläselle paljon helpompia, kuin kaksi niitä edeltävää, jolloin pelejä kertyi vain yksittäisiä. Viime kaudella Pöllänen pelasi 16 peliä Classicissa ja nyt kasassa on jo 12 peliä marraskuussa.

– Viime kausi oli vähän vaikeampi, kuin tämä kausi. Nämä kaksi kautta olen kuitenkin pysynyt enemmän ja vähemmän terveenä. Tietysti tämä on aikamoista soveltamista, joukkueen kanssa en pysty ihan täysipainosesti samoja treenejä tekemään. 7 leikkausta on jälkensä jättänyt.

Pöllänen on syystäkin onnellinen, kun on päässyt kentälle.

– Hyvältä on tuntunut, itselleni on ainutlaatuista, että pystyn pelaamaan jokaisen pelin loppuun asti. Kaikissa peleissä, kun on ollut mukana, olen pikku hiljaa alkanut löytämään sitä omaa juttua, että pystyy tällä tasolla jollakin lailla pelaamaan.

Pisteitäkin on kertynyt hyvään tahtiin terveemmälle urheilijalle. 12 otteluun kasassa on 11+9=20. Tehopisteet eivät kuitenkaan ole 26-vuotiaalle hyökkääjälle tärkeintä.

– Ehdottomasti se siihen vaikuttaa, että peliminuutteja on kertynyt enemmän. Pisteet ovat kuitenkin tulleet vähän tässä sivussa, ohimennen. Vähän ehkä itseänikin on yllättänyt, että olen pystynyt noinkin hyvin nakuttelemaan.

Aiemminkaan Pöllänen ei ole sen enempää pisteitä miettinyt, vaikka näkeekin tuloksen tekemisen omaksi roolikseen pelipaikankin kautta.

– Ei minulla ole ikinä ollut minkäänlaisia pistetavoitteita. Tietyllä tavalla kuitenkin oikeana laitahyökkääjänä elän pisteistä, ja niihin oma peli kulminoituu vähän väkisinkin. Päätavoite on kuitenkin ollut se, että pystyn auttamaan kaikella tavalla meidän nuorta joukkuettamme ja pysyisin terveenä.

Pöllänen oli pitkän tauon jälkeen mukana maajoukkueessa ja MM-kisoissa joulukuussa 2019 ja saalisti pronssijuhliin päättyneissä kisoissa yhden syöttöpisteen. Ensi vuonna Ruotsin Uppsalassa pelattaville MM-kisoille Pöllänen ei ole uhrannut ajatuksiaan.

– Tällä hetkellä ei ole kisoista oikein mitään ajatuksia. Keväällä puhuimme Lassen (Kurronen) kanssa, että olen nyt toistaiseksi pois maajoukkuekuvioista ja keskityn täysipainoisesti pelaamaan Classicissa. Tietysti maailman tilanteen takia en ole jäänyt paitsi mistään.

Maajoukkueesta hän on tällä hetkellä pois ja emme tiedä onko Pölläsen ura kohta kokonaan ohi, koska sitä hän ei itsekään tiedä.

– Kausi ja ihan peli kerrallaan mennään tällä hetkellä. Fakta on se, että ura ei enää kauaa jatku, mutta sitä en osaa sanoa loppuuko se tämän kauden tai ensi kauden jälkeen vai mitä tapahtuu.

Pölläsen on vielä nuorena ihmisenä miettiä tulevia elinvuosiaan ja lopettaa uransa aikaisemmin, kuin ilman loukkaantumisia tulisi lopettamaan.

– Uskon varmasti, että ilman loukkaantumisia ura jatkuisi pidempään ja olen täysin varma siitä, että suurin syy sille miksi tulen lopettamaan on kaikki vaivat. Liittyy siihen varmasti muutakin, mutta vaivat ovat se isoin syy koska elämää pitää miettiä tulevaisuuteenkin.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46