Alkukauden sivussa ollut Jesper Kauhanen palasi peleihin: ”Ei ollut motivaatiota samalla keskittyä sählyyn”

Temppari-Jeppe sai kuulla kuittailua viime kaudella. Kuva: Jarmo Koskela

Jesper Kauhanen sai kuulla kuittailua tositv-urastaan viime kaudella. Kuva: Jarmo Koskela

Temptatation Island -sarjasta ja Welhoista tuttu Jesper Kauhanen palasi takaisin peleihin viikonloppuna. Pääkallon haastattelussa Kauhanen ruotii pelaamattomuuttaan, seikkailujaan ja Welhojen alkukautta.

Kauhanen pelasi lauantaina OLS:aa vastaan kauden ensimmäisen pelinsä. Pelaamattomuuden taustalla ei ole loukkaantumista, vaan henkilökohtaiset syyt.

– Alkusyksystä on ollut omassa arkielämässä asioita, joita on pitänyt selvitellä. Ei ollut motivaatiota samalla keskittyä täysillä sählyyn ja olin pois sählyhommista. Joukkueen mukaan palasin syyskuun lopulla ja valmentajan kanssa sovimme, että treenaan nelisen viikkoa ja sen jälkeen palaan pelille, kommentoi Kauhanen pelaamattomuuttaan.

Kauhasen poissa ollessa Welhot pelasivat kahdeksan ottelua, joista kaikista on ollut tuliaisina tappio. Kauhasen paluuottelu lauantaina oli sekin tappiollinen, joten kuopiolaisten avausvoitto odotuttaa itseään.

– Peli ei ole luistanut hyvin ja vastustajat ovat olleet tosi kovia. Joukkueemme on ollut vastustajaa heikompi joka pelissä. Ehkä ainut hyvä peli, jonka olemme pelanneet hyvin, oli Classicia vastaan kauden avauspeli, jonka itsekin katsoin. Siinä oli intoa ja äijistä huomasi, että on mukava pelata.

-Sen jälkeen on ollut vähän toivottoman näköistä, pallo ei mene oikein mistään sisään.

Kauhanen on huomannut, että tappiot ovat pikku hiljaa alkaneet vaikuttamaan joukkueen pelaajistoon.

– Välillä tuntuu, että pelkäämme pelata. Kun otamme muutaman maalin omiin, sen huomaa äijistä, että se vähän lannistaa.

Viime kaudella Kauhanen oli Aleksi Ahokkaan ja Riku Tuonosen jälkeen Welhojen kolmanneksi tehokkain pelaaja tehoin 13+15=28. Kauden ensimmäiseen peliin ei tehomerkintöjä vielä kertynyt, mutta niitä hän itseltään odottaa. Paikka kokoonpanossa oli heti ykkösketjun oikeassa laidassa.

– Odotan itseltäni sitä, että pystyn kuulumaan joukkueen kärkipelaajiin. Toivottavasti jo nyt pystyisin ratkomaan joitakin pelejä omillakin taidoilla. Alan olemaan jo ihan hyvässä kunnossa, jos paras päivä sattuu, niin tiedän että pystyn pelejä ratkomaan.

Jos sattui viime keväänä seuraamaan Temptation Island tosi-tv-sarjaa, huomasi että kuopiolainen on melkoinen velikulta. Viettelysten saarella varattuja naisia viekoitellut Kauhanen on saanut asiasta osakseen kuittailua, mutta ottaa koko asian huumorilla.

– Viime kaudella tuli jotain kuittailua vastustajilta ja katsomostakin, mutta ei mitään sen kummempaa.

– En tiedä millä mielellä he ovat kuittailleet, mutta hyvällä mielellä otan sen itse vastaan, en osaa ottaa siitä itseeni. Itse olen siellä käynyt ja jos joku siitä haluaa kuittailla, niin antaa tulla vaan. Ei kyllä meikäläistä hetkauta.

Meno sarjassa on varsin railakasta ja ei ehkä niin sopivaa pääsarjatason urheilijalle. Lähes kuukauden leiri Thaimaassa ilmeisesti sopi kuopiolaiselle, kun hän tuplasi viime kaudella koko Divarissa ja liigassa yhteensä koko uran aikana tehdyt pisteensä.

– Heinäkuussa olin Thaimaassa kolme ja puoli viikkoa, ei tullut hirveästi treenattua. Jotain punttia siellä pystyi tekemään, mutta enemmän se oli kyllä keittoleiri, värittelee Kauhanen.

Pelit kuitenkin jatkuvat ja Welhoilla on seuraavassa pelissä vastassa yksi päävastustajistaan. Kauhanen odottaa pelistä kaivattua avausvoittoa, joka helpottaisi tuskaa ja palauttaisi mieleen jälleen voitonriemun.

– Keskiviikkona on Jymyä vastaan peli, siitä tarvitsisimme avausvoiton. Tulisi muistiin mieleen se, että miltä se voitto tuntuu, olemme vain hävinneet ja aika isoilla eroillakin. Välillä pelaamme hyvinkin, mutta sen pitäisi kestää täydet 60 minuuttia. Sitä kautta sen varmasti lähtee.

Usko ei ole Kauhasella kadonnut ja hän uskoo joukkueensa taistelevan itselleen tarpeeksi monta pistettä säilyäkseen sarjassa.

– Welhot on tunnetusti kevään joukkue, toivotaan että kelkka kääntyy jo ennen joulua. Ei tässä kirvestä kaivoon olla heitetty, treeneissä on hyvä meininki ja meillä on hyvä joukkuehenki.