Divarit

Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla ei pelata Salibandyliiton alaisia otteluita viikonloppuna

27.11.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tiedottivat uusista linjauksista perjantaina. Linjaukset koskevat Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita. Linjaukset vaikuttavat merkittävästi myös salibandytoimintaan.

Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueet ovat tällä hetkellä epidemian osalta leviämisvaiheessa.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan kaikkien yli kymmenen hengen yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kieltäminen Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla on välttämätöntä heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään myös kaikkien pienempien kokoontumisten järjestämistä.

Salibandyn osalta linjaukset vaikuttavat Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla seuraavasti:

– Kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut keskeytetään heti lauantaista 28.11. lähtien (ei koske miesten ja naisten F-liigaa ja miesten Divaria). Tauko on voimassa vuoden loppuun asti.

– Myös kaikki harjoittelu aikuisten sekä lasten ja nuorten osalta sisätiloissa suositellaan keskeytettäväksi heti (ei koske miesten ja naisten F-liigaa ja miesten Divaria). Keskeytys on voimassa Etelä-Suomen Aluehallintaviraston suosituksen mukaisesti 18.12. asti. Tilannetta harjoittelutauon osalta seurataan ja päivitetään tarpeen mukaan.

– Juniorien valtakunnallisten sarjojen ja miesten Suomisarjan osalta otteluita ei pelata tulevana viikonloppuna (28.–29.11.), jos toinen tai molemmat joukkueista ovat Helsingin ja Uudenmaan tai Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilta.

Muiden alueiden osalta Salibandyliitolta on luvassa viimeistään maanantaina lisää linjauksia. Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontuu jälleen maanantaina. Myös Salibandyliiton hallitus käsittelee koronatilannetta perjantaina 27.11.

Varsinais-Suomen osalta Salibandyliitto tiedotti seuraavaa torstaina:

– Varsinais-Suomessa aikuisten turnausmuotoisena pelattavien sarjojen otteluihin tulee vuoden loppuun asti kestävä tauko välille 27.11.-31.12. Tämä pitää sisällään miesten 3.-6. divisioonien ja naisten 1.-4. divisioonien lisäksi kaikki seniorisarjat.

– Varsinais-Suomen alueen miesten 2. divisioonan otteluihin tulee vuoden loppuun asti kestävä tauko välille 27.11.-31.12.

– Varsinais-Suomen alueen Suomisarjan joukkueet eivät pelaa maakuntarajoja ylittävissä otteluissa välillä 27.11.-31.12.

– Varsinais-Suomessa aikuisten harrastustoiminnaksi luettavan toiminnan osalta myös harjoitukset suositellaan keskeytettäväksi vuoden loppuun asti kestävä välille 27.11.-31.12.

– Juniorien osalta Varsinais-Suomen alueella maakuntarajojen sisällä pelattavat ottelut pelataan suunnitellusti. Juniorien harjoituksia voi myös jatkaa vastuullisesti ja viranomaisohjeistuksia noudattaen.

– Varsinais-Suomen alueen A-C2-juniorien SM- ja 1. divisioonajoukkueet eivät pelaa/matkusta yli maakuntarajojen.

– Tavoitteena on pelata tauon vuoksi siirrettävät ottelut normaalin sarjakauden puitteissa. Uudet peliajankohdat julkaistaan niiden varmistuttua.

– Varsinais-Suomen uudet suositukset eivät vaikuta miesten ja naisten F-liigaan ja miesten Divariin.

Tiedote: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi