Hyvää syntymäpäivää Pyry Kauppinen! – ”Kun joukkueella menee hyvin, niin onhan se käsittämättömän siistiä”

Pyry Kauppinen täyttää tänään 18 vuotta. Pääkallo onnittelee! Kuva: Juhani Järvenpää

Pyry Kauppinen täyttää tänään 18 vuotta. Pääkallo onnittelee! Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallon kesällä startanneessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 18-vuotispäiviään juhlii Steelers-hyökkääjä Pyry Kauppinen.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä. Lähiaikoina synttäreitään juhlivien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on myös pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Kiitos.

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi ja miten aiot viettää sitä tästä eteenpäin?

– Koeviikon takia joutui heräämään aikaisin. Perheen kanssa syötiin aamupalaa. Pekonia kananmunaa ja kaikenlaista. Perheen kanssa olisi tarkoitus syödä illalla ja mennä sen jälkeen treeneihin.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– Mulla ei oikeastaan ollut varsinaisia toivomuksia. Sivulauseessa taisin joskus mainita hierontaporan ja sellaisen sain. Se oli siisti.

Pääsit nyt 18 vuoden ikään. Eli olet täysi-ikäinen. Sehän on spesiaalein ikä, minkä voi täyttää. Miltä tuntuu olla täysi-ikäinen?

– Kyllähän se tuntuu tosi hyvältä. Näin loppuvuodesta kun on syntynyt ja saanut seurata, kun kaverit ovat täyttäneet 18 vuoron perään. Vihdoin tuli oma vuoro.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 18:sta?

– Hetkonen. Tämä taitaa olla 11. tai 12. kausi.

Olette sarjassa yhdeksäntenä 15 pistellä. Sinulla tehot 4+2=6. Miten alkukausi on sujunut?

– Pienten loukkaantumisten takia on jäänyt matseja väliin, mutta kun on päässyt pelaamaan, niin hyvin on mennyt. Ja kun joukkueella menee hyvin, niin onhan se käsittämättömän siistiä. Varsinkin jos vertaa viime kauteen.

Syntymäpäivävisa:

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– Jaa-a. Joku semmoinen muistikuva on, että se voisi olla maanantai.

Se on täysin oikein!

– Hienoa.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– Joskus etsin näitä. En oikein löytänyt. Semmoinen muistikuva on, että Barcelonan keskikenttäpelaaja Sergio Busquetsilla olisi tänään myös synttärit.

Busquetsilla on syntymäpäivä heinäkuussa, mutta toinen espanjalainen keskikenttämaestro Xabi Alonso juhlii tänään 39-vuotiassynttäreitään.

– Eikun niin. Alonsohan se oli, eikä Busquets.

Alonson lisäksi 25.11. ovat syntyneet myös suunnistajalegenda Minna Kauppi (1982), jääkiekkoilija Petteri Nummelin (1972) ja presidentti Mauno Koivisto (1923).

– Okei. Onhan niitä muitakin suurmiehiä syntynyt samana päivänä.

Eräs legendaarinen piirroshahmo täyttää tänään 80 vuotta esiinnyttyään ensimmäistä kertaa piirrosfilmissä ”Knock Knock” 25.11.1940. Tiedätkö mikä hahmo oli kyseessä?

– Jaa-a. En tiedä, varmaan joku Kippari-Kalle.

Oikea vastaus on Nakke Nakuttaja.

– Tottakai joo, Knock Knock.

Tänä päivänä vuonna 1992 erään entisen Neuvostotasavallan liittokokous hyväksyi esityksen, joka jakoi maan kahteen eri valtioon. Osaatko sanoa, mitkä valtiot tällä päätöksellä syntyivät?

– Siinähän syntyi – tämä pitäisi tietää, kun historia on ihan mun lempiaineita – Tšekki ja Slovakia.

Oikein!

Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!