Junioreiden ikäluokkiin ei muutoksia ensi kaudeksi – ”Tavoitteena on saada päätös mahdollisista muutoksista hallituksen kokouksessa helmikuussa 2021”

Kuvituskuva: Ville Vuorinen

Kuvituskuva: Ville Vuorinen

Salibandyliitto tiedotti tiistaina, ettei junioreiden ikäluokkiin ole tulossa muutoksia ensi kaudeksi. Tiedotteen perusteella muutoksia saatetaan kuitenkin nähdä tulevaisuudessa.

Junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehitystyötä varten liiton hallituksen toimesta nimetty työryhmä teki ensimmäiset esitykset muutoksista lokakuun alussa. Näistä ehdotuksista pyydettiin palautetta seuroilta ja joukkueilta lokakuussa.

Poikien kyselyyn tuli 172 vastausta, tyttöjen kyselyyn 75 vastausta sekä A-C-tyttöpelaajille suunnattuun kyselyyn 299 vastausta.

– Kiitos paljon vastausaktiivisuudesta ja hyvistä kommenteista seurakentälle. Meillä oli työryhmässäkin vahva edustus seuratoimijoita ja tämä malli, jossa ensin tehtiin ehdotus ja sitten kysyttiin palautetta, toimi kokonaisuudessaan hyvin. Sekä tyttöjen että poikien Teamsissa järjestettyihin virtuaalisiin esittelytilaisuuksiin osallistui noin 40 henkilöä ja tämän jälkeen saatiin hyvin vastauksia verkkokyselyyn eli seuratoimijoiden osallistaminen onnistui hienosti, työryhmää vetänyt Kaarina Vuori sanoi liiton tiedotteessa.

Menneenä viikonloppuna pidettiin yhteispalaveri Salibandyliiton kilpailutoiminnan, huippu-urheilusektorin ja kilpailuvaliokunnan kesken, jossa muutoksia työstettiin edelleen. Palautteen ja jatkotyöstön jälkeen tultiin jo tulokseen, että tulevalle kaudelle 2021-2022 tyttöjen tai poikien ikäluokkia ei muuteta vaan ikäluokat siirtyvät seuraavalle kaudelle normaalissa rytmissä. Sarjajärjestelmiin ja sarjojen toteutukseen sen sijaan saattaa tulla muutoksia jo seuraavallekin kaudelle.

– Vaikka työ on vielä kesken, niin haluamme jo tässä vaiheessa tiedottaa seuroja, että ensi vuonna ikäluokat ovat tämän kauden mallin mukaisia normaalilla jokavuotisella siirtymällä. Uusissa ehdotuksissa olisi ollut muutoksia ikäluokkiin, joten on tärkeää saada seuroille tämä tieto ulos mahdollisimman nopeasti, jotta seurat pystyvät valmistautumaan ensi kauteen oikeilla tiedoilla, Vuori totesi.

Seuroilta saadun palautteenkin perusteella on tarve saada muutosta tiettyihin asioihin ja tämä työ jatkuu. Jonkinlaisia muutoksia sarjajärjestelmiin todennäköisesti esitetään jo ensi kaudelle ja niiden tilanteesta tiedotetaan hallituksen marraskuun kokouksen jälkeen. Suuremmista muutoksista tavoitteena on saada päätös helmikuussa 2021, jotta seuroille jää hyvin aikaa valmistautua muutokseen kaudelle 2022-2023.

– Nyt jatkamme työstöä vielä työryhmän kanssa ja teemme raportin hallitukselle marraskuun kokoukseen. Tyttöjen puolella tämän hetken näkymä on, että ikäluokkia ei muutettaisi vaan tavoitteisiin pyrittäisiin pääsemään esittämällä muutosta karsintamalliin ja ottelumääriä kasvattamalla. Poikien puolelle sen sijaan todennäköisesti esitetään muutoksia ikäluokkiin ja sarjajärjestelmiin kaudelle 2022-2023, mutta palautteen perusteella vähän eri tavalla kuin ensimmäisessä esityksessä. Tavoitteena on saada päätös mahdollisista muutoksista hallituksen kokouksessa helmikuussa 2021, jotta seuroille jää puolitoista vuotta aikaa valmistautua muutokseen, Vuori kuvaa prosessin jatkoaskelia.

Lähde: Salibandyliitto