Jyrki Holopainen palaa Seinäjoelle – IFF:ltä joustoa siirtosääntöihin

Jyrki Holopaisen nimi löytyy kansainväliseltä siirtolistalta. Kuva: Jarmo Koskela

Jyrki Holopaisen nimi löytyy kansainväliseltä siirtolistalta. Kuva: Jarmo Koskela

IFF kertoi aiemmin tällä viikolla löysänneensä sääntöjään kansainvälisten pelaajasiirtojen osalta koronatilanteen takia. Sääntömuutosten on tarkoitus helpottaa tilapäisiä siirtoja.

Seuraavat höllennykset tulivat voimaan tässä marraskuun alussa:

Alle 18-vuotias pelaaja saa siirtyä ilman siirtokorvausta, jos maan lajiliitto tai viranomaiset ovat koronan takia keskeyttäneet sarjatoiminnan. Sarjojen käynnistyessä uudestaan, pelaaja saa palata ilman siirtokorvausta.

Mikäli pääsarjapelaaja, jonka liiga on keskeytetty liiton tai viranomaisen päätöksellä haluaa pelata tilapäisesti toisessa maassa, pelaajan täytyy anoa siirtoa – joko tavallista (220 Sveitsin frangia [n 206€], käsitellään viikossa) tai Express (330 Sveitsin frangia [n. 308€], käsitellään seuraavan päivänä). Palatessaan pelaajan täytyy anoa tavallista siirtoa, mutta se käsitellään Express-siirtona.

Sveitsin liigan keskeyttäminen ainakin marraskuun loppuun käynnisti spekulaatiot suomalaispelaajien mahdollisesta palaamisesta kotimaahan.

IFF:n siirtolistalta löytyy jo yhden erittäin kovan pelimiehen nimi. Jyrki Holopaisen siirto Floorball Könizistä SPV:en on kirjattu tälle päivälle. Näin ollen Holopainen on pelikelpoinen jo seinäjokisten seuraavassa ottelussa. SPV ei ole tiedottanut Holopaisen paluusta, mutta Pääkallon saamien tietojen mukaan kyseessä olisi lainasopimus.

Kansainvälisen siirtolistan mukaan Classicia ja Nokian KrP:ta Salibandyliigassa edustanut Vertti Wigren siirtyy NLB:n Thurgausta Suomisarjaa pelaavaan Ilvekseen. Yli 200 Divari-peliä pelannut Keni Rautio taas siirtyy SB Vantaan riveihin.

EDIT 6.11.2020 klo 17:03: Juttua muokattu Holopaisen siirron osalta, joka on mitä ilmeisemmin laina.