Kapteeni Kuusela SPV:n tärkeästä viikonlopusta: ”Kalentereita on varmasti kesästä asti katseltu”

SPV kahden mielenkiintoisen ottelun edessä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV kahden mielenkiintoisen ottelun edessä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV pelaa viikonlopun aikana kaksi eri tavalla mielenkiintoista ottelua. Lauantaina jo lähes kuuden pisteen ottelussa on vastassa EräViikingit ja sunnuntai tarjoaa odotetun herkkupalan, kun Nurmon Jymy asettuu vastaan Pohjanmaan derbyssä. SPV:n kapteeni Ville Kuusela ennakoi viikonloppua.

Perinteisesti menestykseen tottunut SPV on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, kun 10 ottelusta kolmen pisteen voittoja on 3. Voittolaukauskisassa on tullut myös yksi voitto ja sarjasijoitus on näin ollen 8. Kapteeni Kuusela ei syystä ole tyytyväinen.

– Selkeästi alta odotusten on mennyt, ainakin pisteiden valossa. Ennakkoon on varmasti ajateltu, että tässä kohtaa kautta olisimme muutaman voiton enemmän ottaneet. Tulos on tämä, ja se antaa ainakin jonkinlaisen kuvan meidän tämä hetken tekemisestä peleissä, kommentoi Kuusela joukkueensa alkukautta.

– Tietysti ottelun sisällä meillä on hyviä hetkiä, mutta huonot hetket ovat olleet määräävässä osassa. Paljon olemme tehneet asioita oikein, mutta juuri huonot hetket ovat raa´asti kääntäneet pelejä vastustajille.

Lauantain peli voidaan lukea jo SPV:n kauden ensimmäisiin kuuden pisteen otteluihin, silmällä pitäen nimenomaan pudotuspelitaistoa. Vastassa on myös selvästi alisuorittanut ErVi, joka löytyy Peliveljiäkin alempaa sarjataulukosta, sijalta 11.

– Näin voi kyllä ajatella, vaikka kolme pistettä siinäkin on jaossa, niin kuin kaikista muistakin peleistä. Tällä hetkellä taistelemme samoista sijoista, niin silloinhan tämä ottelu kuuden pisteen peliksi lasketaan. Mutta yhtä lailla jokaisesta pelistä lähdemme voittoa tavoittelemaan, oli peli mikä tahansa.

– Tärkeä viikonloppu kyllä meille. Kolme tappiota on tullut peräjälkeen ja olisi tärkeää saada kurssia muutettua myös pisteiden valossa.

Sunnuntaina onkin sitten luvassa historian ensimmäinen Pohjanmaan derby liigatasolla, kun SPV ja Jymy kohtaavat Seinäjoella. Tästä saatiin esimakua viime jo kaudella, kun joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa. SPV voitti täydessä Nurmon liikuntahallissa pelatun ottelun 3-7. Tätä ennen nämä kaksi joukkuetta olivat kohdanneet virallisessa pelissä vuonna 1996, 4. divarin ottelussa.

Kuusela fiilistelee derbyä ja odottaa erityislaatuista tunnetta.

– Seinäjoen hornankattilaan on varmasti luvassa vähän erilaista pöhinää. Kalentereita on varmasti kesästä asti katseltu, sekä kummankin joukkueen leirissä, että yleisestikin meilläpäin, että koska vastakkain pelataan. Nyt on ensimmäinen kohtaaminen ja varmasti on tunnetta, kumpikin haluaa kylän kunkuksi ja ottaa sen päänahan.

Kapteenin ja joukkueen ajatukset ovat pysyneet arkisessa tekemisessä, vaikka paikalliskamppailu on huulilla pyörinytkin.

– Kahvipöytien ääressä ja muuallakin, kun on tullut kyselyä, että milloinka on Jymyä vastaan peli, niin on tullut mietittyä tätä. Suunnilleen on ollut päivämäärät tiedossa ja, että missä pelataan. Muuten ei sen kummemmin ole tullut perehdyttyä asiaan, on menty peli kerrallaan eteenpäin.

Kokenut Kuusela osaa odottaa hienoa paikallista tapahtumaa, vaikka ihan kaikkia paikalle haluavia ei Seinäjoen Urheilutalolle koronapandemian takia voida ottaa.

– Jotain ylimäärästä on varmasti luvassa. Tietysti tämänhetkiset rajoitukset tuovat katsojamääriä alaspäin. Uskallan väittää, että ilman rajoituksia halli olisi täynnä, sen verran kiinnostusta löytyy. Toivon mukaan vastaanottimien ääressäkin peliä katselevat pääsevät tunnelmaan mukaan, ne jotka eivät halliin mahdu.

Pelaajien välinen veljeys on säilynyt, vaikka pikkuveli Jymy on tullut isoveljeä kiusaamaan samaan sarjaan. Kadulla ja treenipaikoissa ei olla Kuuselan mukaan vielä nähty Pohjanmaan painia. Ehkä kaikki säästetään kentälle.

– Tuolla kun käydään puntilla ja jumpalla, niin yhtä lailla morjestetaan kuin aina ennenkin. Ei siinä sen kummempaa, kentällä tietysti laitetaan ihan kaikki peliin ja pelataan oman jengin puolesta. Vanhoja pelikavereita kun on vastassa, niin heiltä varmasti jotain kuulumisia pitää kysellä, mutta ei mitään mahdottomuuksia kumminkaan.

Liigassa menestystä niittänyt SPV on sunnuntaina luonnollisesti ennakkosuosikki, vaikka kausi ei olekaan parhaalla mahdollisella tavalla sujunut. Kuuselan mukaan Jymy ei saa kohtuutonta etua altavastaaja-asetelmasta tai toisinpäin.

– En näe, että sillä on vaikutusta, että olemme ennakkosuosikkeja. Monesti puhutaan, että altavastaajana on helpompi lähteä otteluun ja ennakkosuosikilla olisi rotsi auki. Molemmista lähtökohdista olen vuosien varrella tullut otteluun lähdettyä. En usko, että mitään sellaista olisi.

Kapteeni korostaa ottelun alkua, jossa ilmassa on varmasti erilainen tunnelma ja jännite, kuin kertaakaan tällä kaudella aikaisemmin.

– Tärkeää on ottelun alku. Sitä kautta on varmasti valmis peliin, kun on valmiina heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä.