Liigat

Kotihallinsa menettäneen Kooveen peli on sujunut alavireisesti: ”Varmasti se vie ajatuksia välillä muualle”

20.11.
2020
Liigat

Koovee palasi Spiral-halliin. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-Liigassa pelaava Koovee on valahtanut A-sarjan toiseksi viimeiseksi. Evakkoon kotihallistaan joutunut joukkue on kasannut edellisestä viidestä pelistä ainoastaan kolme pistettä. Päävalmentaja Kari Lehtisalo avasi haasteita Pääkallon haastattelusssa.

Viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Koovee on pelannut edellisen kolmen viikon aikana kapealla rosterilla viisi peliä ja Lehtisalo kokee, että tämä on näkynyt otteissa.

– Otteluruuhkaa on ollut, monta viikkoa menimme tiukalla ottelutahdilla. Kuitenkin rosteri on aika kapea, että siinä se isoin syy varmasti on, sanoo Lehtisalo.

Joukkue on koko ajan pyrkinyt parantamaan pelillisiä otteitaan.

– Edelleen teemme töitä sen eteen, että peli kehittyisi. Välillä tulee aaltoliikettä sen suhteen.

Lehtisalon mukaan pelin sisällä ei ole näkynyt sellaisia konkreettisia juttuja, joita voisi lähteä korjaamaan.

– Isompia juttuja ei pelin sisällä ole, jotka näkyisivät huonolla tavalla. Ehkä vähän oiomme liikaa. Luulen, että seuraavalle viikonlopulle olemme pikkuisen jumpanneet näitä asioita lisää.

Lehtisalo toivoo arjen tekemisen ohella sitä, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä. Näiden asioiden kautta hän uskoo, että tuloskin paranee.

– Kaikki lähtee sieltä arjen tekemisestä ja, että saamme pelaajia lisää terveeksi. Viime pelissä pääsimme jo pelaamaan hetken aikaa kolmella kentällisellä. Tietysti se on pelaajille fyysisesti rankkaa pelata kahdella kentällisellä paljon. Varmasti näkyy tässä kohtaan kautta, kun olemme kuitenkin treenanneet myös kohtuu kovaa.

Useat loukkaantumiset ovat aiheuttaneet sen, että pelaajia ei ole ollut kuin kahteen kentälliseen.

– Tälläkin hetkellä Hietasen Senni on loukkaantuneena ja sitten on ollut vähän pienempää loukkaantumista useammallakin pelaajalla.  Hämäläisen Suvi palasi pitkän loukkaantumisen jäljiltä viime pelissä, se on positiivista.

Koovee menetti kotihallinsa AutoCenter Areenan, kun hallin operaattorina toiminut Koovee Edustus Oy meni konkurssiin. Koovee on pelannut nyt kotiotteluitaan Sprial-hallissa, jossa seuran edustusjoukkueet pelasivat ennen AutoCenter Areenalle siirtymistään.

Lehtisalo kokee, että hallisaaga on vaikuttanut joukkueen tekemiseen ja pelaajistoon.

– On se tietenkin pelaajien toimintaan jollain tapaa vaikuttanut. Varmasti se vie ajatuksia välillä vähän muualle, kun tilanne tuli meillekin hieman yllättäen ja kotihalli meni alta. Pelaajat ovat kuitenkin pystyneet asian hyvin käsittelemään, eikä asiaa auta sen enempää murehtia.

Hallisaagan ja alavireisyyden jälkeen Lehtisalo uskoo, että keväällä joukkue on parhaimmillaan.

– Ehdottomasti tavoitteet ovat keväässä. Kaikki pääsevät käytännössä pudotuspeleihin ja jos voitamme jokaisen pelin keväällä, niin olemme korkealla. Siellä on tähtäin.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46