Liigat

Kuukauden pelaajaksi valittu Hanna Niemelä: ”En näe yllätyksenä sitä, että olemme noin korkealla”

03.11.
2020
Liigat

Lokakuun kuukauden pelaaja Hanna Niemelä. Kuva: Juhani Järvenpää

SSRA:n Hanna Niemelä valittiin lokakuun pelaajaksi ja joukkue on F-Liigan kärjessä. Niemelä vieläpä johtaa koko sarjan pistepörssiä, joten kuukausi ei sujunut lainkaan hassummin.

Oululaisen liigajoukkueen pelaaja on valittu kolmesti aiemmin kuukauden pelaajaksi. Miesten puolella OLS:n Valtteri Parviainen valittiin 2014 lokakuun pelaajaksi ja samaisen joukkueen Mikko Helanen oli 2006 helmikuun pelaaja. Naisten liigan puolella Hannan sisko Emmi Niemelä valittiin 2011 maaliskuun pelaajaksi, joka pelasi silloin myöskin OLS:n paidassa.

Valinta kuukauden pelaajaksi tietysti lämmitti koko sarjan pörssikärkeä.

– Hyvältä tuntuu, en osannut yhtään odottaa. Yllätyksenä tuli, niitä ei monesti ole tänne suuntaan tullut. Joukkueena olemme pelanneet niin hyvin, että tämä on tavallaan tunnustus koko joukkueelle, tunnelmoi Hanna Niemelä.

Siskon valinta oli jo Hannalla unohtunut, vaikka muistelikin Emmin saaneen tunnustuksen jo Kajaanin Papasissa pelattujen kausien aikana.

– Siitä on kyllä aikaa, kun Emmi sen voitti. Mietin itsekin tänään, että milloin viimeksi joku Oulusta on valittu. Hienoa, että nyt kumpikin siskoksista on näin huomioitu.

SSRA menetti viime kauden jälkeen paljon ratkaisuvoimaa, kun Sanna Risteli siirtyi pelaamaan kakkosdivaria Haukiputaan Heittoon ja Emmi Niemelä lopetti uransa viime kauteen. Uusia ratkaisijoita on noussut esiin.

Hanna Niemelä on tosissaan ottanut tuloksenteosta vastuuta, kun hän pitää sarjan pistepörssin piikkipaikkaa tehoin 9+9.

– Suurimmaksi osaksi vireeni johtuu siitä, että kentällisemme toimii. Nyt roolini on enemmän maaleja tekevä, kun aikaisemmin olen toiminut syöttelijänä. Olen treenannut myös tosi hyvin, tulostakin alkaa tulemaan, kun tekee kovasti töitä.

– Rooli on myös isompi ja niiden, jotka joukkueessa vielä olevat, on pitänyt nostaa tasoa.

Joukkuetasolla on kulkenut myös. SSRA pitää itsellään sarjan kärkipaikkaa, kun tasaisessa sarjassa 11 pelin jälkeen voittoja on seitsemän.

– En osaa yksittäistä syytä sanoa, mutta meillä on todella hyvä joukkuehenki tällä hetkellä. Lähdemme taistelemaan jokaisesta pisteestä ja annamme kentällä kaikkemme. Olemme pystyneet pitämään hyvän tason jokaisessa pelissä, muutamia huonoja eriä lukuun ottamatta.

Niemelä mainitsee ulkopuolelta tulleet odotukset joukkuetta kohtaan lisänneen motivaatiota näyttää.

-Itse en näe yllätyksenä sitä, että olemme noin korkealla. Muillehan tämä on varmasti iso yllätys, kun alkukaudesta meidät viimeiseksi rankattiin. Sekin on yksi syy vireelle, haluamme näyttää, että meistä on hyväksi joukkueeksi.

Oululaisen salibandyn legendoihin kuuluva Petri Turunen otti vetovastuun SSRA:n penkin takana viime kauden jälkeen. Niemelä näkee uuden valmentajan tuoneen erilasia keinoja ratkaisuihin kentällä.

– Hän on tuonut monipuolisuutta tilanteiden ratkomiseen ja maalien tekemiseen, nuo ovat varmaan suurimmat.

Sarjan kärkipaikka ja hyvä vire varmasti kuljettaa ajatusta ajoittain pitkälle kevääseen ja siihen kirkkaimpaan. Niemelä ei kuitenkaan lähde paukuttelemaan henkseleitä, vaan haluaa joukkueen keskittyvän käsillä olevaan hetkeen.

– Kyllähän se tässäkin sarjassa mestaruus on tavoitteena varmasti joka joukkueella, varsinkin kun on niin tasainen sarja. Pyritään pitämään hyvä taso läpi syyskauden ja lähdetään sitten ryminällä kevääseen. Jos kaikki menee nappiin, niin kyllä mestaruus otetaan varmasti ihan mielellään vastaan.

Oulussa ei ole koskaan voitettu liigamestaruutta salibandyn puolella. Viime vuosina ainoastaan Kärpät on pystynyt oululaisista palloilujoukkueesta menestykseen pääsarjassa. SSRA:n mestaruus olisi todellinen yllätys ja tekisi varmasti hyvää koko oululaiselle palloilulle.

– Olisi se todella iso juttu, ei ihan arkipäivää, sellaista ei joka vuosi tapahdu.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46