Divarit

Lisää lainasiirtoja Sveitsistä Suomeen – Viitakoski ja Alatalo palasivat vanhoihin seuroihinsa

23.11.
2020
Divarit

Valtteri Viitakoski nähtiin kaukalossa lauantaina Ideaparkissa. Kuva: Esa Takalo

Suomalaispelaajien paluuposti Sveitsin NLB:stä Suomeen jatkuu.

Toista kauttaan NLB:n Thurgaussa pelaava Valtteri Viitakoski siirtyi takaisin Nokialle. Voimahyökkääjä nähtiin ensin Suomisarjaa pelaavan Akatemian kokoonpanossa ja viime lauantaina Näätien liigaporukan mukana Classicia vastaan. Thurgaun Instagram-postauksessa Viitakosken siirron kerrotiin olevan laina.

Myös Steelers sai paluumuuttajan, kun Pieti Alatalo palasi NLB:n Baselista Hämeenlinnaan ja oli kokoonpanossa jo perjantain Happee-ottelussa.

Pääkallo on uutisoinut aiemmin muun muassa Kalle Keskitalon lainasta OLS:n riveihin sekä Iiro Kinnusen ja Juha Rautiaisen lainoista O2-Jyväskylään.

Divarin jumbojoukkue SB Vantaa on ollut myös aktiivinen. Se hankki ensin kokeneen sotaratsun Keni Raution Sveitsistä ja Indiansissakin pelanneen Samuli Granlundin Saksasta.

Suomeen palaajien ohella ulkomailta on siirtynyt tukku junioripelaajia Suomeen. Thurgaun 17-vuotias Oliver Wiedmer pelasi viikonloppuna TPS:n A-pojissa. Kansainvälisen siirtolistan mukaan UHC WaSa:n nuorisokvartetti Mias Wellauer, Michael Schwizer, Patrick Tobler ja Ramon Zeller siirtyy Tiikereihin.

Siirtolistalta löytyy sveitsiläisjuniorien ohella myös tukku tšekkejä, joita siirtyy peräti viisi kappaletta Panthers Prahasta O2-Jyväskylään. David Mašát, Jaroslav Petrák, Lukáš Vejlupek, Michael Petráň ja Zdeněk Prokůpek edustavat 23.11. alkaen jyväskyläläisiä.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira