Manninen palaa Happeeseen – sopimus ulottuu kauden 2021-22 loppuun asti

Jami Manninen palaa Happeeseen. Kuva: Juhani Järvenpää

Jami Manninen palaa Happeeseen. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happee vahvisti maanantaina hyökkääjä Jami Mannisen, 32, pelaajasopimuksen. Hyökkääjän sopimus ulottuu kauden 2021-22 loppuun asti.

Manninen kertoi viime viikolla Pääkallo.fi:n haastattelussa, että pelaajasopimus Rychenbergin kanssa on purettu yhteisymmärryksessä ja laituri on palaamassa Suomeen. Laituri on edustuskelpoinen jo viikonlopun OLS-ottelussa. Sveitsin sarja on paraikaa tauolla koronavirustilanteen vuoksi.

Suomen liigassa Manninen on pelannut 285 ottelua edustaen pääosin Happeeta. Yhden kauden Manninen pelasi myös Tampereen Classicissa. Tehoja on syntynyt, sillä Manninen on naulannut 317 osumaa ja syöttänyt 176 maalia. Suomen liigassa laituri on saavuttanut yhden kullan lisäksi kaksi hopeaa. Manninen on pelannut aiemminkin urallaan Sveitsissä edustaen muun muassa huippujoukkueita, kuten Alligator Malans ja Wiler-Ersigen. Manninen on pelannut myös Ruotsin liigaa FC Helsingborgissa.

Maajoukkueessa Mannisella on tilillään 80 peliä (62+38). MM-kisoissa laituri on ollut mukana 2014 ja 2016, joten palkintokaapista löytyy MM-kultaa ja MM-hopeaa. Tehohyökkääjä on ehdolla vuoden 2021 kotikisoihin.