Mika Kohonen Expressenille: ”Harjoittelen päivittäin, jotta voisin pelata ensi vuonna”

Nähdäänkö Mika Kohonen sittenkin vielä kaukaloissa? Kuva: Juhani Järvenpää

Nähdäänkö Mika Kohonen sittenkin vielä kaukaloissa? Kuva: Juhani Järvenpää

Ruotsalaislehti Expressen haastatteli pitkän kaavan kautta suomalaislegenda Mika Kohosta, 43, tällä viikolla.

Kohonen loukkaantui lähes vuosi sitten Salibandyliigan ottelussa ja on sittemmin keskittynyt valmentamiseen. Kautta aikojen paras salibandypelaaja kuuluu Ruotsin kärkijoukkueisiin kuuluvan Storvretan valmennukseen tällä hetkellä. Peliuraa ei ole toistaiseksi haudattu.

– Voin lopettaa pelaamisen, mutta niin kauan kuin minusta tuntuu hyvältä ja voin kilpailla korkeimmalla tasolla, miksi en tekisi sitä. Se on parasta mitä maailmassa on, Kohonen kommentoi lehdelle.

Vielä kesällä Kohonen oli hyvin skeptinen uran jatkon suhteen. Koronaviruspandemian vuoksi MM-kotikisat siirtyivät vuodella eteenpäin ja se on varmasti vaikuttanut motivaatioon.

– Harjoittelen päivittäin, jotta voisin pelata ensi vuonna. Se on oikea tapa ratkaista asia, kun tiedän miten kroppa toimii. Jos se kestää kovan harjoittelun niin on sen arvoista käydä läpi toinen vuosi, mikä vaaditaan kullasta kamppailuun.

MM-kotkisojen oma houkutuksensa on tietysti Kohosen yksi motivaattori, mutta hän toteaa myös, että pitää arvioida rehdisti onko mahdollista päästä sellaiseen rooliin, että pystyy auttamaan joukkuetta kentällä. Mahdollisesta seurasta ei ole tällä haavaa tietoa.

Haastattelussa käydään läpi myös uutta roolia valmentajana, Storvretasta lähtöä vuonna 2015, masennusta ja yleisesti uran lopettamista.