Divarit

Näin pääkaupunkiseudun koronarajoitukset vaikuttavat salibandytoimintaan

20.11.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Salibandyliitto

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoivat perjantaina koronaepidemian leviämisvaiheen takia uusia rajoituksia ja suosituksia. Nämä vaikuttavat myös salibandyyn.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uudet linjaukset ovat voimassa seuraavat kolme viikkoa alkaen ensi maanantaista 23.11. ja päättyen sunnuntaina 13.12. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja laajamittaisempien rajoitusten tarve.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Myös yksityistilaisuuksissa on syytä noudattaa suosituksia.

Salibandyn osalta linjaukset vaikuttavat seuraavalla tavalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueella:

– Miesten ja naisten F-liigojen, miesten Divarin sekä miesten ja naisten Suomen Cupin ottelut pelataan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella otteluohjelman mukaisesti, mutta ilman yleisöä 23.11.-13.12. välisenä aikana.

– Miesten Suomisarjan ja 2. divisioonan ottelut pelataan normaalisti, kun ottelun joukkueista kumpikaan ei ole Helsingistä, Espoosta, Vantaalta tai Kauniaisista. Mikäli Etelä-Suomen alueen muut kunnat päättävät noudattaa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeistusta, siirretään näiltä paikkakunnilta olevien Suomisarjan ja 2. divisioonan joukkueiden ottelut pelattavaksi 13.12. jälkeen.

– Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella aikuisten turnausmuotoisena pelattavien sarjojen otteluihin tulee kolmen viikon tauko välille 23.11.-13.12. Tämä pitää sisällään miesten 3.-6. divisioonien ja naisten 1.-4. divisioonien lisäksi kaikki seniorisarjat. Tavoitteena on pelata tauon vuoksi siirrettävät ottelut normaalin sarjakauden puitteissa. Uudet peliajankohdat julkaistaan niiden varmistuttua.

– Salibandyharjoitukset voivat jatkua entiseen tapaan vastuullisesti ja ohjeistuksia noudattaen. Harjoituksia suositellaan pidettäviksi vain omissa harrastusryhmissä.

– Tuoreet rajoitukset eivät koske juniorisarjoja. Niissä ottelut jatkuvat normaalisti.

– Salibandyliiton toimihenkilöpäivät järjestetään etäkokoontumisena perjantaina ja lauantaina 27.–28.11.
Salibandyliiton kokous on määrä järjestää lauantaina 28.11. Helsingissä. Pääkaupunkiseudun muuttuneen koronatilanteen takia liiton hallitus selvittää parhaillaan mahdollisuuksia järjestää kokous ns. hybridikokouksena tai siirtää kokouksen pitopaikka Uudenmaan ulkopuolelle. Tavoitteena on edelleen, että kokous pidetään alkuperäisenä ajankohtana. Ilmoittautuminen kokoukseen päättyy maanantaina 23.11.2020 klo 13.00. Kokoukseen määräajan puitteissa ilmoittautuneisiin ollaan tarkemmin yhteydessä kokouksen pitopaikan ja -tavan osalta. Salibandyliiton hallitus päättää mahdollisista muutoksista liiton kokouksen järjestelyihin maanantaihin mennessä.

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi