OLS:n valitus ei mennyt läpi – Wikstedtin neljän ottelun pelikielto pysyy

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandyliiton valituslautakunta ei myöntänyt OLS:lle jatkokäsittelylupaa Olli Wikstedtin pelikieltoa koskeneessa asiassa.

F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä oli määrännyt Olli Wikstedtille neljän ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista TPS:n pelaajaan.

OLS oli hakenut päätökseen muutosta vaatien, että aiemmat tuomiot ja Wikstedtin tilanteen vaarallisuus huomioiden Olli Wikstedtin neljän ottelun pelikielto muutetaan kahden ottelun pelikielloksi.

Salibandyn kilpailusääntöihin täksi kaudeksi tehdyn muutoksen jälkeen muutoksenhakuun tarvitaan aina jatkokäsittelylupa, kun haetaan muutosta valittamalla.

Valituslautakunta toteaa valituslupa myönnettävän, jos:

1. ilmenee aihetta epäillä ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta;
2. ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta ei ole mahdollista arvioida jatkokäsittelylupaa myöntämättä;
3. luvan myöntäminen on tärkeää soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa;
4. luvan myöntämiseen on muu painava syy.

Kilpailusääntöjen 70 §:n 4 momentin mukaan jatkokäsittelylupaa ei tarvitse luettelon ensimmäisen kohdan perusteella myöntää, jos muutosta haetaan vain sillä perusteella, että esitetyn näyttö on väärin arvioitu, ja ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta ei ole valituksessa esitettyjen seikkojen perusteella perusteltua aihetta epäillä. Kilpailusääntöjen 70 §:n 5 momentin mukaan aiempi ratkaisu jää pysyväksi, jos jatkokäsittelylupaa ei myönnetä.

Valituslautakunta katsoi ratkaisussaan, että käsillä olevassa asiassa mikään yllä yksilöity jatkokäsittelyluvan myöntämisen edellytys ei täyty. Valituslautakunnan näkemyksen mukaan OLS:n valituksessa ei ole esitetty mitään sellaista, mikä antaisi perustellun aiheen epäillä kilpailu- ja kurinpitoryhmän tekemän ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta. Käsillä olevassa asiassa alempien kurinpitoelimien sekä erotuomarien ja videotuomarin näkemykset ovat myös olleet linjassa toisiinsa.

Teksti: F-liiga