Divarit

Pääkaupunkiseudulle tiukemmat koronarajoitukset maanantaista alkaen – harrastetoimintaa rajoitetaan

20.11.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Torstaina uutisoitiin, että pääkaupunkiseudulla on siirrytty koronaviruspandemian leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatio ryhmä kertoi perjantain tiedotustilaisuudessa uusista rajoitustoimista viruksen leviämisen taltuttamiseksi.

Rajoitukset koskevat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten aluetta. Salibandyn kannalta seuraavat seikat ovat olennaisimpia ja ovat voimassa kolme viikkoa (23.11.-12.12.):

– Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11. alkaen kolmeksi viikoksi.

– Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulee rajoittaa 20 henkeen pääkaupunkiseudulla 23.11. alkaen kolmeksi viikoksi.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa ja muuta kansainväliselle huipulle tähtäävää harjoittelutoimintaa. Täten ne eivät koske liiga- ja Divaritason toimintaa.

Rajoitukset eivät myöskään koske juniori-ikäisten sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Salibandya ja muita joukkuelajeja koskevat linjaukset ovat määräyksiä, ei suosituksia, joten niitä on pakko noudattaa. Tilaisuudessa kerrottiin, että nämä määräykset ovat tällä tietoa voimassa niin kauan kuin pääkaupunkiseudun katsotaan olevan pandemian leviämisvaiheessa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa, että tiukemmilla rajoituksilla on tarkoitus varmistaa, ettei vieläkin tiukempiin rajoitukseen tarvitsisi mennä jatkossa. Vapaavuoren mukaan haaste on se, että iso osa tartunnoista on jäänyt jäljittämättä eikä siitä ole tietoa, missä virus leviää.

Helsingin Sanomat uutisoi hetki tiedotustilaisuuden jälkeen jääkiekkoseurojen kotiotteluista. Sekä Liigaa pelavalla HIFK:lla, että KHL-seura Jokereilla on otteluohjelman mukaan kaksi kotipeliä kyseisen kolmen viikon aikana. HIFK siirsi kotipelinsä, Jokerit pelaa ottelut tyhjille katsomoille, Hesari kertoi.

F-liigan osalta kolmen viikon ajanjakso on hiljaista aikaa, sillä se osuu alunperin MM-kisatauolle kaavailulle ajanjaksolle. Tuona aikana pk-seudulla on määrä pelata kolme miesten F-liigan ottelua. Jo kertaalleen siirtynyt Oilers–TPS marraskuun lopussa sekä Tiikerit–TPS ja Oilers–EräViikingit perjantaina 11.12.

Naisten F-liigassa EräViikingit on ainoa joukkue, joka pelaa kotiotteluitaan alueilla, joita rajoitukset koskevat. EräViikingeillä ei ole kotiotteluita kyseisellä ajanjaksolla.

Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontuu perjantai iltapäivällä toiminnanjohtaja Pekka Ilmivallan johdolla. Liiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala kirjoitti Twitterissä Salibandyliiton tiedottavan uusista ohjeistuksista niiden valmistuttua.

EDIT: Juttuun lisätty tieto HS:n uutisesta koskien urheilutapahtumia. 20.11.2020 klo 12:55

EDIT: Lisätty tieto Salibandyliiton koronavarautumisryhmän kokoontumisesta. Otsikkoa muutettu. 20.11.2020 klo 13:15

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen