Pääsarjojen tulokset ja koosteet viikolla 44 – TPS:lle kahden voiton viikonloppu koronakaranteenin jälkeen

TPS:n viikonloppu sujui mukavissa merkeissä. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura ja OLS kohtasivat sunnuntaina ainoassa miesten F-liigan ottelussa. TPS nappasi viikonlopun toisen voittonsa maalein 8-4.

OLS aloitti pelin hyvin ja johti avauserän jälkeen 3-2. Toisessa erässä TPS sai samaan aikaan rankkarin ja viiden minuutin ylivoiman. Miko Kailiala onnistui rankkarista, ja Mikko Hautaniemi lisäsi johtoa ylivoimalla. TPS vei toisen erän lopulta 3-0, eikä OLS enää päässyt kotijoukkueen kintereille ottelussa.

Ottelun pistenikkareita olivat Hautaniemi (3+0, 200. liigapiste) ja Kailiala (1+2). Toiseksi mainittu iski viikonlopun kahdessa pelissä mukavat 6+2 tehopisteet. Lauantaina turkulaisryhmä ryöpytti Welhoja 13-2 vieraskentällä.

TPS:lla oli ennen viikonloppua peräti kolmen viikon pelitauko 10 päivän koronakaranteenin ja sitä edeltäneen maajoukkuetauon vuoksi. Turkulaisryhmä on voittanut kuusi perättäistä peliään, ja on noussut sarjataulukossa neljänneksi. OLS kaatoi lauantaina ErVin rankkarikisassa ja on nyt sijalla 11 sarjassa.

Naisten F-liigan A-lohkossa nähtiin sunnuntaina jälleen yllätyksiä. Sarjakärkeen palasi SSRA, joka kaatoi PSS:n jatkoajalla maalein 3-2. Sankarina hääri Laura Liimatta, joka tasoitti pelin kolmannessa erässä, ja iski voittomaalin vain sekunti ennen jatkoajan loppua.

Sarjan kärkipään PSS:lle viikonloppu oli todella raju. Se menetti johdon viimeisellä kympillä myös lauantaina FBC Loistoa vastaan. Loisto iski 5-4 -voittomaalin ottelussa neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua Emilia Pietilän toimesta. Molemmat tappiot olivat siis täpärimpiä mahdollisia.

Loiston hienon viikonlopun kruunasi sunnuntain paikallispeli TPS:aa vastaan. Sarjanousija kaatoi kotijoukkueen 6-3 Laura Pakarisen (3+1) johdolla. TPS:n Laura Rantanen onnistui pistein 2+1 ja rikkoi samalla 300 runkosarjan pisteen rajan (164+136). Tasaisessa F-liigan A-lohkossa kärkinelikko on kahden pisteen sisällä. SSRA johtaa 19 pisteellä, PSS:lla ja SB-Prolla on 18 pistettä ja debyyttikautta pelaava Loisto on neljäntenä 17 pisteellä.

Miesten Divarissa pelattiin kolme ottelua sunnuntaina. Koovee kaatoi LNM:n vieraissa 14-4, O2 voitti Josban kotonaan 8-2 ja Karhut oli rankkarikisassa Pirkkoja parempi loppuluvuin 3-2. Divarin runkosarja on ollut totutun tasainen ja sijoilla 1-9 joukkueet ovat kuuden pisteen sisällä. Kärjessä on tällä hetkellä Karhut, kakkosena FBC Turku ja kolmostilalla O2-Jyväskylä.

Neljäntenä sarjassa oleva Rangers on kärsinyt kaksi koronakaranteenia, mutta on silti ainoana voittanut kaikki pelinsä, joita on tosin kertynyt vasta viisi. Divarissa onkin tällä hetkellä hyvinkin eri määrä pelejä pelattuna, sillä Rangersin lisäksi karanteenissa kärvistellyt SB Vantaa on pelannut myös vain viisi peliä ja Josba sekä Pirkat jo 10 ottelua.