Ulkomaat

Ruotsalaistähti vapautettu syytteistä – kertoi saaneensa maajoukkueleirillä voimakkaita kipulääkkeitä selkävaivoihin

14.11.
2020
Ulkomaat

Kuvituskuva: Esa Takalo

Storvretan ja Ruotsin maajoukkueen tähtihyökkääjä Alexander Rudd on vapautettu syytteistä. Ruddin epäiltiin ajaneen autoa kahden laittoman huumausaineeksi luokiteltavan yhdisteen vaikutuksen alaisena.

Uutisoimme viime kuussa ruotsalaisiin medialähteisiin pohjautuen, että Ruotsin maajoukkuepelaajaa epäiltiin auton ajamisesta huumausaineen vaikutuksen alaisena. Expressen uutisoi tapauksesta anonyymisti, mutta paikallislehti Upsala Nya Tid kertoi pelaajan olleen Alexander Rudd.

Tuolloin kerrotiin, että pelaajan – mitä ilmeisemmin Ruddin, joka ei ole pelannut kyseisen tapauksen jälkeen – virtsanäytteestä olisi löytynyt jäänteitä amfetamiinista. Tapauksessa jäätiin kuitenkin vielä odottamaan verikokeiden tuloksia.

Nyt verikokeen tulokset ovat valmistuneet ja pelaaja on vapautettu syytteistä. Myös poliisitutkinta on lopetettu. Asiasta tiedotti Storvreta.

– Ilahduttavaa, että tutkinnasta ei löytynyt esteitä sille, etteikö pelaaja voisi palata joukkueeseen, Storvretan toimitusjohtaja Ingemar Lundqvist kommentoi seuran tiedotteessa.

Storvretan edustaja kommentoi Expressenille verikokeiden tulosten olleen negatiivisia. Seuran edustaja sanoi myös, että pelaajan paluu on vielä auki. Seura tapaa hänet tiistaina. Myös joukkue on pitämässä palaveria asian tiimoilta.

– Lähes neljä viikkoa poissaolleen pelaajan paluu voi olla sopimatonta. Hän saa mahdollisuutensa ensi viikolla, seuran edustaja sanoi Expressenille.

Innebandymagazinet julkaisi perjantaiaamuna jutun, jossa se haastatteli kohun keskellä ollutta pelaajaa anonyymisti. Pelaaja kertoi kärsineensä selkävaivoista maajoukkueleirillä, joihin hän oli saanut voimakasta kipulääkitystä. Hän myös kertoi, että ensimmäinen poliisin ottama virtsanäyte olisi ollut negatiivinen, mutta jälkimmäisestä löytyi jäänteitä laittomista valmisteista, jonka hän arveli johtuneen juuri saamistaan kipulääkkeistä.

Pelaaja kertoi, että ei halunnut julkisesti kiistää syytteitä ennen verikokeen valmistumista, koska arveli, että häntä ei olisi uskottu. Viime viikkoja, joiden aikana hän on eristäytynyt kotiinsa, pelaaja kuvailee elämänsä raskaimmiksi.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira