Liigat

Salibandyliitolle uusi erotuomaripäällikkö – myös erotuomarikoordinaattori on jatkossa kokopäiväinen

16.11.
2020
Liigat

Janne Koskinen aloittaa joulukuussa Salibandyliiton erotuomaripäällikkönä. Kuva: Salibandyliitto

Salibandyliitto tiedotti, että Janne Koskinen on valittu uudeksi erotuomaripäälliköksi. Koskinen aloittaa 1.12.2020.

Liiton tiedotteessa kerrottiin myös Gabriel Airaksisen aloittavan ensi vuoden alussa kokopäiväisenä erotuomarikoordinaattorina.

– Muutostilanteessa saimme kaksi osaavaa tekijää kehittämään erotuomaritoimintaa. Kun saimme erotuomaripäällikön lisäksi kokopäivätoimisen erotuomarikoordinaattorin, voimme tehdä pitkäjänteisempää kehitystyötä parantamaan erotuomaroinnin edellytyksiä, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kommentoi liiton tiedotteessa.

Koskinen, 46, seuraa tehtävässä uuden työnantajan palvelukseen siirtyvää Mika Saastamoista, joka toimi erotuomaripäällikkönä vuoden 2018 toukokuusta lähtien.

Janne Koskinen saa uuteen tehtäväänsä sujuvan lähdön, sillä hän on toiminut määräaikaisena erotuomarikoordinaattorina ja erotuomaripäällikön työparina kuluvan vuoden elokuusta lähtien.

– Innolla odotan uuden työtehtävän haasteita. Olen vuosien varrella toiminut erotuomarisektorilla hyvinkin erilaisissa tehtävissä ja nyt pääsen hyödyntämään täysipainoisesti niissä kertynyttä kokemusta ja kokonaisnäkemystä. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että erotuomarisektorille jyvitettiin nyt myös lisää vakinaista työresurssia. Uskon, että Gabrielin kanssa saadaan paljon positiivista aikaiseksi, Koskinen totesi tiedotteessa.

Koulutukseltaan Janne Koskinen on Humanististen tieteiden kandidaatti (HuK) Tampereen yliopistosta.

Erotuomaripäällikön vastuutehtäviin kuuluu mm. erotuomaritoiminnan organisointi, kehittäminen ja johtaminen, erotuomareiden koulutus- ja rekrytointiprosessit, yhteistyö sidosryhmien ja alueellisten Salibandyliiton erotuomaritoimijoiden kanssa, erotuomaritoiminnan sähköisten järjestelmien kehittäminen, erotuomaritoiminnan talouden seuraaminen ja kansainvälinen yhteistyö IFF:n ja muiden maiden lajiliittojen kanssa.

Erotuomarikoordinaattorin tehtävän muuttuu nyt kokopäiväiseksi. Viime vuosina toimi on ollut määräaikainen, mikä on vaikeuttanut toiminnan suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Vuoden 2021 alussa erotuomarikoordinaattorina aloittava Gabriel Airaksinen, 22, toimi vuonna 2019 kyseisessä tehtävässä.

– Olen erittäin otettu, kun pääsen työskentelemään jälleen sydäntäni erittäin lähellä olevan lajin parissa ja osaksi maailman parasta työyhteisöä. Odotan innolla yhteistyötä Jannen kanssa, vaikka yhteistyö Mikan kanssa sujuikin äärimmäisen mutkattomasti ja hän hoiti erotuomaripäällikön tehtävää suurella sydämellä, Airaksinen avasi tuntojaan.

Erotuomarikoordinaattorin vastuisiin kuuluu mm. erotuomaritoiminnan asiakaspalvelu, erotuomarikoulutukseen liittyvät tehtävät, erotuomaritoiminnan sähköisten järjestelmien käyttö ja ylläpito ja lisäksi vielä käytettävyys liiton järjestämien tapahtumien juonto- ja kuulutustehtävissä.

– Viestikapula siirtyy osaaviin käsiin. Sekä Janne että Gabriel ovat todella hyviä henkilöitä tehtäviinsä, joten voin rauhallisin mielin palata erotuomaritehtävissä takaisin vapaaehtoistoimijaksi, Mika Saastamoinen sanoi.

– Salibandyliitossa vietetty reilu viisi vuotta on ollut kolmen eri tehtäväkuvan kautta erittäin monipuolinen ja muistoja jättävä ajanjakso. Erotuomaritoiminnan arvostus on mielestäni noussut niin Salibandyliiton sisällä kuin varsinkin pääsarjajoukkueiden piirissä ja tämän trendin toivon jatkuvan myös tulevaisuudessa, Saastamoinen summasi.

Lähde: Salibandyliitto

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira