Divarit

Salibandyliiton puheenjohtajaehdokas Sami Ronkola lupaa olla pienten puolella: ”Suurseurojen palvomisen aika on ohi”

02.11.
2020
Divarit

Kuva: Sami Ronkola

Salibandyliiton uusi hallitus ja puheenjohtaja valitaan 28.11. 2020 pidettävässä kokouksessa Helsingissä. Luottamustehtävissä toimitaan kolme vuotta 1.1. 2021 alkaen.

Istuva puheenjohtaja Risto Kauppinen on saanut kaksikin kilpailijaa. Ding Man ehdokkuus julkaistiin aikaisemmin, mutta mukaan leikkiin lähtee myös Sami Ronkola.

– Olen 27-vuotias salibandyn monitoimimies ja toiminut lajissa erotuomarina, pelaajana, valmentajana, toimitsijana ja kaikkea siltä väliltä. Olen valmentanut niin F- kuin A-junioreitakin tytöissä ja pojissa ja edustanut erinäisiä salibandyseuroja pelaajana ja valmentajana. Lisäksi olen toiminut seurojen hallinnossa, viimeksi piipahdin Blackbirdsin hallituksen varajäsenenä, Ronkola avaa Salibandyliiton haastattelussa.

Ronkola suomi haastattelussa liiton nykyistä linjaa.

– Visioitani tehtävään ovat, että haluan tuoda toimintaan selkeyttä ja läpinäkyvyyttä. Brändi ei voi vaihtua joka vuosi vaan tekemisessä pitää olla jatkuvuutta. Tärkeää on pienten seurojen toimintaedellytysten turvaaminen isojen puristuksessa.

Ehokas aikoo olla eritoten pienten puolella.

– Jos minut valitaan ja pääsen vaikuttamaan huippusalibandytoimintaan, nykyinen MAAJOUKKUETIE ja FBA-systeemi pitää romuttaa ja rakentaa kokonaan uudelleen. Nyt liian moni taitava pelaaja maakunnissa jää unohduksiin, kun United-joukkueisiin mahtuu vain rajallinen määrä pelaajia ja valintaperusteet ovat mitä ovat.

– Suurseurojen palvomisen aika on ohi eikä niitä saa suosia pienten ohi. Liiton pitää laittaa paukkuja siihen, että myös Korson Kaiun eikä vain EräViikinkien tapaiset seurat pärjäävät. Olen itse Tiikerien kasvatti ja se on suuri seura mutta pelannut myös esimerkiksi Korson Kaiussa, jolloin meillä oli vastassa pieniä junioriseuroja kuten Pakilan Visa. Nyt sellaiset ovat uhkaavasti katoamassa juniorisarjoista ja kentällä vain ErVi vastaan ErVi, Sami Ronkola linjasi.

Lähde: Salibandyliiton ehdokasesittely

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen