Liigat

Steelers-hyökkääjä Markus Sipronen viime pelien haasteista: ”Tiedetään, että meillä on sauma siihen”

05.11.
2020
Liigat

Markus Sipronen on ollut odotetusti Steelersin kantavia voimia alkukaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallo jututti Steelers-hyökkääjä Markus Siprosta keskiviikon KrP-ottelun jälkeen.

Keskiviikon juhlittu sankari oli itse oikeutetusti Henri Johansson, joka räppäsi Steelers-Nokian KrP -ottelun avauserässä uransa 1000. runkosarjapisteen.

Muuten ottelusta ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Näätälauma johti pelimiehen kympin alkaessa 9–2 ja voitti lopulta 9–5. Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä.

Tappio oli Steelersille kolmas peräkkäinen. Toki vastustajatkin ovat olleet kovia: Classic, Oilers ja KrP. Teräsmiesten reppu on kuitenkin heilunut luvattoman paljon, 38 kertaa kolmeen peliin, joukkueen itse osuttua 10 kertaa.

– Ei siihen varmaan yhtä tai kahtakaan syytä ole, Steelersin tähtihyökkääjä Markus Sipronen toteaa viime pelien haasteista Pääkallolle Loimua Areenalla.

– Jos jotain osaan itse sanoa, niin treenien taso on laskenut tosi paljon, kun on ollut isoja ja pieniä loukkeja, eivätkä kaikki pysty ihan täysillä treenaamaan. Sillä on varmasti osittain yhteyttä siihen, että on tullut näin hirmuinen alamäki, keskiviikkoillan ottelussa yhden maalin viimeistellyt Sipronen pohtii.

Juonikas Steelers-hyökkääjä jakaa tunnustusta myös vastustajille.

– Alkukausi puolustettiin tiiviisti, mutta nyt viime peleissä on ollut niin raa’at vastustajat, että kun on tullut pieniäkin tiloja, niin meidät on naulattu aivan maanrakoon.

KrP:tä vastaan tiloja syntyi usein tilanteissa, joissa Steelers lähti menetysten jälkeen karvaamaan palloa takaisin liian innokkaasti.

– Tunne kun ohjaa peliä, tulee tilanteita, niin kuin tässäkin pelissä, että vähän ylikarvataan ja mennään sinne vastustajan maaliviivan taakse. Sehän on aivan murha tämmöistä joukkuetta vastaan.

Vahva alku ei kuitenkaan ole Siprosen mielestä noussut joukkueen hattuun. Steelers on myös pyrkinyt hyökkäämään alkukautta rohkeammin.

– Oltiin aika passiivisia alkukaudesta. Ei tuotu esimerkiksi neljättä kaveria mukaan hyökkäämään vaan tehtiin taikoja kolmella ja pidettiin rakenteet sitä kautta kunnossa.

Parannettavaa on, Sipronen tuumii

KrP-pelissä Sipronen oli joukkueensa näkyvympiä pelaajia. Ykköskentän oikeassa laidassa totutusti hyökännyt 23-vuotias laituri loi muutaman laatupaikan itselleen ja kanssapelaajia sekä otti pari loistavan riiston hyvällä takakarvaamisella. Steelersin ensimmäinen maali syntyi juuri Siprosen ottaman riiston jälkeen kääntyneestä vastahyökkäyksestä.

Siprosen nimi pyöri siirtohuhuissa viime keväänä, kun mies yhdistettiin muun muassa LASBiin ja Nokialle. Steelersistä löytyi kuitenkin niin hyvä kokonaispaketti, että mies päätti jäädä Hämeenlinnaan.

– Kokonaiskuva sopimuksessa oli hyvä. Opiskelen liiketaloutta ja sain harkkapaikan seuralta. Samalla teen opparin seuralla. Se oli se isoin syy.

– Ensimmäistä kertaa sai ihan viimeiseen asti miettiä ja menettää yöunet, kun pohti mihin salibandy vie.

Puheen kääntyessä Sirposen omaan alkukauteen, tehot 3+11=14 tällä kaudella latonut hyökkääjä arvioi omaa tekemistään hyvin itsekriittisesti. Hän kuvailee omaa alkukauttaan jopa epäonnistuneeksi.

– Alku lähti hyvin, kun puolustettiin hyvin eikä kenttänä päästetty maaleja. Siitä sai tosi hyvän fiiliksen peliin ja huomattiin, että pystytään haastamaan kärkipään ja keskikastin joukkueita.

– Neljän viiden pelin jälkeen on ollut itseltä aika tehotonta pörräämistä. Toisaalta tuntuu, että välillä pelaan hyvin, mutta jos on tehotonta ja tehoja vaaditaan ja odotetaan, niin se ei vielä hirveän hyvä ole.

Sipronen on hyökännyt RSS Pantherista täksi kaudeksi Steelersiin palanneen Teuvo Kinnusen kanssa. Parivaljakko on ollut alkukaudesta liigan tehokkaimpia tutkapareja Kinnusen iskettyä 12+7=19 pinnaa.

Sipronen sanoo kyllä tunteneensa Kinnusen entuudestaan, mutta yhdessä he eivät olleet aiemmin pelanneet.

– Siinä on kaveri, joka on aika maalinnälkäinen. Jos Teuvo itsekin sanoo, että ainoa tehtävä on hakea maalipaikkoja ja tehdä maaleja, niin se mätsää omaan rooliini aika hyvin. Olen pitänyt itseäni aina pelinrakentajana ja tykkään jakaa paikkoja. Aika hyvin on mennyt, mutta pystytään parempaankin vielä. Maaleja pitäisi tehdä enemmän.

Kaikesta huolimatta hyvä alkukausi

Steelers on tahkonnut pelejä kovalla tahdilla, vajaaseen seitsemään viikkoon 11 peliä, kun seuraavaksi eniten pelanneilla on kasassa yhdeksän peliä. Näin ollen puolen välin krouvi häämöttää enää kahden pelin päässä.

Putoamistaistoon povatun joukkueen pistepussukka näyttää yhdeksään pinnaa.

– Alku lähti todella hyvin. Aika ennakkoluulottomasti lähdettiin pelaamaan ja tiedettiin, että kukaan ei odota meiltä mitään. Paiskittiin nöyrästi hommia ja sitä kautta ne pisteet esimerkiksi SPV:tä ja TPS:aa vastaan tuli. Jymyä vastaan vieraissa pelattiin aika kypsää peliä.

– Ennakko-odotuksiin nähden pitää olla ihan tyytyväinen.

Kellari alkaa olla jo hyvän matkan päässä. Sipronen kuitenkin sanoo, että pelkästään sarjapaikan säilyttäminen ei riitä.

– Tottakai mielessä on, että pystyttäisiin playoff-viivaa hätyyttelemään. Näillä viime pelin esityksillä ei ole toivoakaan, mutta niillä alkukauden esityksillä tiedetään, että meillä on sauma siihen.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira