Sveitsissä päätöksiä kauden jatkamisesta odotellaan ensi viikolla – Tšekissä saatetaan pelata jo ensi viikolla

Tšekkiä tammikuun Champions Cupissa edustanut Vitkovice saatetaan nähdä kaukaloissa jo alle viikon päästä. Kuva: Martin Flousek/IFF

Tšekkiä tammikuun Champions Cupissa edustanut Vitkovice saatetaan nähdä kaukaloissa jo alle viikon päästä. Kuva: Martin Flousek/IFF

Sveitsin ja Tšekin pääsarjat ovat tauolla. Pääkallo selvitteli molempien sarjojen tilanteita.

Sveitsissä tilanne on vahvasti auki. Tällä viikolla keskusteluja kauden jatkamisesta on käyty johtotasolla. Varsinaisia päätöksiä on odotettavissa ensi viikolla, kun paikallinen koronatyöryhmä kokoontuu. Päätös sarjojen laittamisesta tauolle oli nimenomaan Sveitsin salibandyliiton itsensä tekemä. Sveitsin muiden palloilulajien pääsarjat ovat yhä käynnissä.

Pääkallon suomalaisvalmentajalta saaman arvion mukaan pelit voisivat jatkua aikasintaan 28.11. Tiettävästi seurat odottavat ensi viikon päätöstä ennen kuin tekevät ratkaisuja esimerkiksi ulkomaalaispelaajien jatkon suhteen. Palaamme Sveitsin tilanteeseen tarkemmin ensi viikolla.

Tšekissä pelit saattavat jatkua jo ensi viikolla. Sveitsiläinen salibandysivusto Unihockey.ch kertoi, että Tšekin salibandyliitto on tehnyt valtiolle anomuksen pelien jatkamisesta yhdessä maan koripallo-, käsipallo- ja lentopalloliittojen kanssa.

Tšekin ammattilaissarjoja, eli jalkapallo- ja jääkiekkoliigoja ei ole keskeytetty. Pelaajilta vaaditaan kuitenkin negatiivinen koronatestitulos ennen jokaista peliä. Jos sisäpalloilulajien anomus hyväksyttäisiin valtionhallinnon tasolta, tarkoittaisi se sitä, että myös salibandyliigaan pätisivät samat linjaukset. Unihockey.ch:n mukaan Tšekissä pelattaisiin aina peräkkäisinä päivinä, jotta pelaajia ei tarvitsisi testata ennen jokaista peliä.

Mikäli sisäpalloilulajien anomus menisi läpi ja sarjat saataisiin jälleen käyntiin, jatkuisi salibandyliiga jo maanantaina 16.11. Ostravan paikallispelillä Vitkovicen ja FBC Ostravan välillä.

Saksassa paikallinen Bundesliiga pysyy tauolla ainakin vuoden loppuun saakka, kuten viime viikolla kerroimme.

Lähde: Unihockey.ch