Liigat

TPS:lle kolme pelaajaa Tshekistä – koko kolmikko heti karanteeniin

15.11.
2020
Liigat

Tshekkikolmikon Suomen siirto käynnistyi karanteenilla. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

TPS:n naisten F-liigajoukkue kertoi keskiviikkona hankkineensa kolme pelaajaa tshekkiläisestä Panthers Prahasta.

Anna Bartuskova (2003), Viktorie Novotna (2002) sekä Marketa Zbankova (2002) ovat joukkueen vahvuudessa ainakin jouluun asti. Tshekissä pelit ovat tauolla vaikean koronatilanteen takia.

– Naisilla on ollut jonkin verran poissaoloja ja kun tilaisuus kolmen nuoren pelaajan osalta avautui ja ehdot saatiin meille hyviksi, tartuimme tähän mahdollisuuteen. Ennen kaikkea tällä ratkaisulla saamme harjoitusvahvuuteen lisää pelaajia ja valmennustiimille lisää vaihtoehtoja. Emme aseta Annalle, Viktorielle tai Marketalle tulospaineita, vaan otamme kaiken mahdollisen avun peleissä bonuksena vastaan, TPS:n Perttu Kytöhonka kommentoi seuran sivuilla.

Torstaina oli kuitenkin toisenlaista kerrottavaa, sillä tiistaina Suomeen saapunut kolmikko joutui 10 päivän koronakaranteeniin.

– Pelaajat kävivät lauantaina Tshekissä koronatestissä, jossa jokaisen näyte oli negatiivinen. He kävivät 72h myöhemmin uudessa testissä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja jos jokainen näyte olisi ollut negatiivinen, he olisivat olleet vapaita osallistumaan normaalisti toimintaamme. Valitettavasti yhden pelaajan näyte oli positiivinen, jonka myötä heidät on viranomaisten taholta asetettu karanteeniin.

– Jälleen kerran täytyy kiitellä Suomen viranomaisia heidän toiminnastaan. Viestintä oli selkeää, nopeaa ja pelaajat saivat hyvät toimintaohjeet. Myös jatkoseurannasta on selvät sävelet. En voi korostaa tarpeeksi, kuinka tärkeää tämä selkeys oli myös nuorille pelaajille, jotka ovat saapuneet vieraaseen maahan, Kytöhonka kommentoi TPS:n sivuilla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen