Viikon top 5

Viikon top 5: Alkukauden tehokkaimmat veljesparit F-liigassa

29.11.
2020
Viikon top 5

Matias Tiira pelaa vahvaa kautta pisteiden valossa. Kuva: Ari Arola

Viikon top 5 listaa alkukauden parhaat veljesparit pisteiden valossa.

5. Tiirat, OLS 10+9=19
OLS:aa edustavat Matias ja Lauri Tiira ovat listalla pitkälti ensiksi mainitun vahvan alkukauden ansiosta. Matias Tiira onkin rikkonut oman jo nyt oman piste-ennätyksensä runkosarjassa tehojen ollessa 9+7. Varsinkin puolustustaidoistaan tunnettu Lauri Tiira on osunut kerran ja syöttänyt kaksi maalia. Yli kymmenen pisteen kausia nuoremman Tiiran tililtä ei toistaiseksi löydykään.

4. Salot, Classic 13+16
Sentterismies ja maailmantähti Nico Salo on aloittanut kauden totutun vahvasti ja iskenyt tehot 10+10 tähän mennessä. Pikkuveli Tuukka Salo sai alkukaudesta vastuuta ykköskentässä ja on naulannut pisteet 3+6 tähän mennessä. Sitä ei kannata vähätellä, sillä puolustaja on nyt pisteen päässä omasta runkosarjan piste-ennätyksestään. Tehotilastoissa tämä pari olisi ylivoimainen ykkönen lukemalla +70.

3. Iiskolat, Oilers 14+15
Samassa kentällisessä viilettävät Iiskolat ovat aloittaneet kauden maalin verran paremmin kuin Salot. Varsinkin Suomeen palannut sentterin roolissa hyvin pelannut isoveli Tuomas on onnistunut mukavasti (7+10). Heikki Iiskola 12 pistettä (7+5) on vielä kohtalaisen vaisu tulos, sillä parhaimmillaan 50 pisteen rajakin on mennyt rikki. Silti rikkonaisen viime kauden jälkeen tahti on ihan kelpo nuoremmalle veljelle.

2. Kainulaiset, Oilers 19+17
Tämäkin veljespari pelaa samassa kentällisessä. Rasmus Kainulainen 7+13 on ollut Oilersin alkukauden tehokkain ja pelaa vahvaa syyskautta. Loukkaantumisesta takaisin kentille toipunut Justus (12+4) on onnistunut sentterin paikalta hyvin, joskin enemmän on varmasti vielä luvassa. Ainoa veljespari joka on tyrkyllä MM-kotikisoihin tällä haavaa.

1. Kotilaiset, Happee 26+20
Lopulta aika ylivoimainenkin ykkönen tässä otatuksessa. Koko sarjan pistepörssiä johtava Peter Kotilainen (19+13) olisi toki yksinkin erittäin korkealla. Peterin tärkeyttä joukkueelle kuvastaa sekin, että toiseksi eniten pisteitä Happeessa naulannut Juuso Heikkinen on iskenyt 15 pinnaa. Paul Kotilaisen merkitystä Peterin aisaparina ei pidä vähätellä, sillä monipuolisesti pelaava sentteri tasapainottaa ketjun peliä illasta toiseen. Pistelukema 7+7 ei ole myöskään lainkaan kehno.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen