Ding Ma hävisi niukasti vaalit, mutta uskoo työn kantavan tulevaisuuteen: ”Tosi hyvät kontaktit jäivät”

Ding Ma pääsi lähelle puheenjohtajuutta. Kuva: Salibandy.fi

Ding Ma pääsi lähelle puheenjohtajuutta. Kuva: Salibandy.fi

SaiPa Salibandyn hallituksen puheenjohtaja Ding Ma antoi tiukan vastuksen istuvalle puheenjohtajalle Risto Kauppiselle Salibandyliiton puheenjohtajavaaleissa. Aktiivisen kampanjan tehnyt Ma avasi Pääkallolle tuntojaan kampanjasta, vaaleista ja niiden vaikutuksesta tulevaisuuteen.

Vaalitulos oli todella tiukka ja Kauppinen valittiin jatkokaudelle äänin 94-88. Ma yllättyi tuloksesta itsekin, vaikka kokeekin tehneen aktiivisesti hyvää työtä koko kampanjan ajan.

– Oli se positiivinen yllätys. Toisaalta olimme aika aktiivisesti yhteydessä seuroihin koko puolentoista kuukauden ajan ennen liittokokousta ja keskustelimme laajasti seurojen kanssa. Hyvä fiilis oli ennen kokousta, mutta siitä olen positiivisesti yllättynyt, miten lähelle pääsimme, kommentoi Ma vaalitulosta.

Kokeneen Kauppisen haastaminen herätti vastaehdokkaassa paljon tunteita. Hän uskoi pystyvänsä voittamaan vaalit.

-K
ampanjan aikana tunteet kävivät vuoristorataa. Oli päiviä, jolloin tuntui, että istuvan ehdokkaan kokemus painaa niin paljon, ettei oma panos tuntunut riittävältä. Oli myös päiviä, jolloin olo oli voittamaton ja oli tunne, että olemme pystyneet puhuttelemaan seuroja. Kentän ääni vahvisti myös sitä, että erilaista johtoa halutaan ja sitä kautta usko omaan tekemiseen säilyi.

Ma ei koe, että kampanjan takia vaalitulos oli tappiollinen, vaan päinvastoin hyvä työ teki vaaleista tiukan.

– Kampanja oli hyvinkin onnistunut. Kampanjan lähtökohta oli se, että haluamme olla rohkea keskustelunavaaja ja kentän kuuntelija. Kuuntelimme seurojen arjen huolia ja mietimme yhdessä, miten voisimme tuoda liiton palveluja lähemmäksi seuroja. Mielestäni teimme todella hyvää työtä.

– Näkyvyyttä oli somessakin, mutta toisaalta se isoin painoarvo tuli kahdenkeskisillä keskusteluilla seurojen kanssa. Mitään ei jäänyt hampaankoloon.

Ma olisi halunnut päästä vieläkin lähemmäksi seuroja ja keskustelemaan kasvotusten eri henkilöiden kanssa. Matkustelu ei tietysti tässä maailmantilanteessa ollut mahdollista. Hän antaa myös tunnustuksen Risto Kauppiselle. Näiden syiden takia hän uskoo vaalituloksen jääneen tappiolliseksi.

– Aika oli rajallinen. Koronatilanne myös toi haasteita, olisi ollut kiva kiertää Suomea ja tavata seurojen henkilöstöä kasvotusten. Sitä ei pystynyt koronavuotena tekemään. Nostan hattua istuvalle puheenjohtajalle. Hän on tehnyt pitkään töitä lajin parissa ja omaa varmasti laajat verkostot.

Ma teki hyvää työtä ja keräsi 88 seuran äänen. Hän uskookin, että keskustelujen kautta jääneet kontaktit ovat tärkeintä, mitä kampanjasta ja vaaleista jäi käteen.

– Tosi hyvät kontaktit jäivät. Tulemme pitämään yhteyttä seurojen kanssa ja monelle olen sanonutkin, että vertaistukea tarvitaan arjen haasteisiin. Pystymme tutustuttuamme nopeasti kysymään seuroilta, että miten he ovat tiettyjä asioita tehneet. Tai jos meillä on jokin hyvä käytäntö, voimme laittaa sen laajemmin jakoon. Sitä tulemme jatkamaan.

Ma näkee positiivisena myös se, että kampanja on tuonut hyvää näkyvyyttä vastikään fuusioituneelle SaiPa salibandylle.

– SaiPa Salibandylle tämä on tuonut myös hyvää näkyvyyttä. Haluamme olla aktiivinen ja lajin puolesta puhuva seura. Toki myös toivomme, että dialogi liiton johdon kanssa pysyy avoimena ja aktiivisena, ettei tehty työ valu hukkaan ja pystymme kehittämään asioita eteenpäin.

Ding Ma ei anna vielä vastausta siihen nähdäänkö hänet kolmen vuoden päästä jälleen kisaamassa liiton puheenjohtajan paikasta. Nyt hän haluaa jatkaa samaa työtä oman seuransa eteen.

– Siihen olen vielä vastaamatta. Nyt fokus siirtyy täysin SaiPa Salibandylle ja omaan seuraan. Kehitämme seuraa kovin tavoittein kohti seuraavaa tasoa. Tämän onnistuminen varmasti ruokkii halukkuutta tulevaisuudessa.