Divarin Rangers panostaa lähetyksiin: ”Näemme paljon mahdollisuuksia tässä”

Rangers aikoo tuottaa kotipelejään monikameratuotannoilla. Kuva: Anssi Koskinen

Rangers aikoo tuottaa kotipelejään monikameratuotannoilla. Kuva: Anssi Koskinen

Divaripelit jatkuvat, mutta monessa paikassa ilman yleisöä. Divarissa seitsemäntenä majaileva Kirkkonummi Rangers kertoi panostavansa ottelulähetyksiin.

– Vaikka alkukaudesta yleisöä sai vielä peleihin ottaa, oli otteluihin tulijoita selvästi vähemmän kuin aikaisempina kausina. Viime viikolla tulleet uudet rajoitukset sulkivatkin sitten lopullisesti kunnan tilat harrastuksilta, Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio sanoi Rangersin uutisessa.

Olympiakomitean linjauksen mukaisesti salibandyn Divari luokitellaan kilpaurheiluksi ja siten Divariottelut jatkuvat edelleen, tosin ilman yleisöä.

– Viime kevään ratkaisupelit loppuivat kuin seinään ja lajille tuli ”pakkohuili” kevään ajaksi. Jo keväällä oli nähtävissä, että tästä kaudesta tulee haastava. Kausikorttimyynti ja yhteistyökumppaneiden saanti putosivat merkittävästi aiemmista kausista. Keväällä mietittiin, mitä vaihtoehtoja ja riskejä tuleva kausi tuo. Jo tuolloin yhtenä isona uhkakuvana nähtiin, että kausi tullaan pelaamaan osittain ilman yleisöä, Kallio taustoitti.

Jo keväällä Rangersissa päätettiin lähteä kehittämään otteluiden suorien lähetysten tuotantoa. Viime lauantain ottelu Rangers–Hawks oli ensimmäinen omalla kameralla tuotettu.

– Seuraavaksi lähdemme kehittämään monikameratuotantoa ja tuomaan lähetyksiin myös hidastukset. Selostuksia, haastatteluja ja kommentoijia tuomme tietysti kauden aikana mukaan lähetyksiin. Näin saamme lähetyksistä katsojille parempaa sisältöä, Kallio lupaili.

– Teemme lähetyksiä pienellä vapaaehtoistyöryhmällä. Varmasti vie aikaa, että opimme perusjutut. Näemme kuitenkin paljon mahdollisuuksia tässä.

– Satsaus on iso, mutta luo kyllä uusia mahdollisuuksia niin seuran esittelyyn kuin yhteistyökumppaneiden näkyvyyteen. Lisäksi uusi, maaliskuun alussa valmistuva Jokirinteen oppimiskeskuksen liikuntahalli tuo kuvauspaikan taas paremmalle tasolle. Lisäksi kalustoa pystytään varmasti hyödyntämään jatkossa myös joukkueiden valmennuksen apuna. Eli näkymät ovat pelkästään positiiviset.

Rangersin seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 5.12 klo 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Divarin ottelut ovat katsottavissa Solidsport-palvelussa.

Lähde: Rangersin uutinen