Liigat

F-Liigan kuukauden pelaaja Juuli Hakkarainen on hyvässä vireessä vaikean Sveitsin kauden jälkeen: ”Tämä kaikki on edesauttanut omaa virettä”

05.12.
2020
Liigat

Juuli Hakkarainen on ollut marraskuun kovassa vireessä. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-Liigan B-sarjassa pelaavan SaiPan Juuli Hakkarainen valittiin marraskuun kuukauden pelaajaksi. Pääkallon haastattelussa Hakkarainen valaisee tietysti vireensä syitä, mutta ottaa myös kantaa esimerkiksi vastikään käytyihin Salibandyliiton puheenjohtajavaaleihin.

Sarjakärki SaiPan hyökkääjä viimeisteli marraskuun aikana SaiPan viidessä ottelussa tehot 8+2. Viimeisimmässä pelissä Hakkarainen summasi tehot 4+1.

– Hyvältä tuntuu, hyvinhän tässä on mennyt joukkueella ja itselläkin, fiilistelee Hakkarainen kuukauden pelaaja valintaansa.

Naisten F-Liigassa on kaksi tasolohkoa, A- ja B-sarjat. Hakkarainen ei osannut odottaa, että hänet valittaisiin alemmasta tasolohkosta.

– Tuli kyllä yllätyksenä, en sillä tavalla osannut kyllä odottaa. Onhan B-sarjasta viime kaudellakin valittu pelaajia, mutta en tosiaan ajatellut, että valinta tulisi.

Hakkarainen näkee valintansa perusteet siten, että hän on pystynyt olemaan omalle joukkueelle apuna.

– Joukkueella on kulkenut ja oma peli on ollut hyvää tasaista tekemistä koko ajan. On pystynyt olemaan hyödyksi joukkueelle.

Toki pisteet aina antavat lisäpontta valinnalle.

On se myös pisteitä, mutta paljon muutakin, Tietysti kun tällä pelipaikalla, kun pelaa, niin onnistumisia aina odotan ja olemaan sillä tavalla apuna joukkueelle.

Hakkarainen pelasi viime kauden Sveitsissä. Kausi ei sujunut odotetulla tavalla ja hänellä oli kosolti vaikeuksia. Ennen kautta Sveitsissä Hakkarainen pelasi niin ikään Lappeenrannassa NST:n riveissä ja voitti keväällä 2016 Suomen mestaruuden.

– Se oli todella huono kausi. Varmasti yksi syy sille miksi nyt olen nauttinut pelaamisesta ja peli on kulkenut, kun siellä ei lähtenyt yhtään. Siellä pelityyli on erilainen, eikä se oikein missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan. Toki syitä oli monia.

Paluu takaisin tuttuun Lappeenrantaan on tuntunut hyvältä vaikean edellisen kauden jälkeen.

– Tänne kun palasin, niin oli heti helppo ja tosi hyvä olla. Joukkueessa on tosi hyvä ilmapiiri, taustoista ja valmennuksesta lähtien. Tämä kaikki on edesauttanut omaa virettä, moni pieni asia on hyvin.

– Joukkueen menestys edellä mennään aina.

SaiPa johtaa tällä hetkellä B-sarjaa kuuden pisteen erolla Pirkkoihin. Kaksi parasta B-sarjan joukkuetta pääsevät karsimaan paikasta pudotuspeleihin A-sarjan kahden heikoimman joukkueen kanssa. Hakkaraisen mukaan SaiPan ehdoton tavoite on noissa peleissä.

– Kyllä se on tavoitteena, kun olemme pystyneet pärjäämään ja olemme tuollaisen asemaan päässeet. Mitään muuta tavoitetta ei ole, kuin säilyttää nykyinen asema ja, että pääsemme mittaamaan tasoamme A-sarjaan.

Kuuden pisteen kaula seuraavaan on aika iso. Hakkarainen kuitenkin toppuuttelee ajatuksia A-sarjassa pelaamisesta.

– Totuuden omasta tasostamme näemme, jos pääsemme pudotuspeleissä pelaamaan A-sarjan joukkueita vastaan. Jos emme pärjää, on nykyinen sarja vielä oikea taso meille.

SaiPa Salibandy on viime aikoina saanut positiivista julkisuutta, kun seuran puheenjohtaja Ding Ma kävi tiukan taistelun Salibandyliiton puheenjohtajuudesta. Ero uudelleen valittuun Risto Kauppiseen oli vain kuusi pistettä. Hakkarainen on hyvillään seuransa puheenjohtajan edesottamuksista.

– Näen sen hyvänä asiana, että on innostusta, paloa ja poltetta tätä lajia ja hommia kohtaan. Hieno juttu, näkyvyys on aina hyvästä. Lähellä oli, ettei ihan valittukin.

Kuluva kausi on SaiPan historian ensimmäinen kausi salibandyn puolella. NST:n ja PoNoVon fuusiosta syntyneen seuran alkutaival on Hakkaraisen silmin katsoen sujunut mallikkaasti.

– Verrattuna NST:hen, tietyt asiat ovat muuttuneet. Vielä näkee kuitenkin, että olemme uusi seura ja asiat hakevat vielä paikkaansa, miten kaikki tulee pyörimään optimaalisesti. Näen paljon hyvää siinä, mitä tähän mennessä on tehty ja mihin täällä pyritään. Fuusio on ollut todella hyvä juttu ja freesi uudistus, olen kyllä pitänyt.

Eerik Lukkari
Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46