Kotilaisen pitkä putki katkesi, kurinpidolla riittää joulun alla kiirettä – katso viikon 51 pääsarjojen tulokset ja koosteet

Peter Kotilainen katseli sunnuntaina punaista. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjoissa pelattiin kiihkeä viikonloppu. Varsinkin sunnuntain pelit jättivät keskusteltavaa jouluviikolle.

Miesten F-liigassa räiskettä nähtiin etenkin sunnuntaina, eikä niinkään hyvässä mielessä. Peter Kotilaisen 65 ottelun mittainen pisteputki runkosarjapeleissä päättyi ulosajoon EräViikinkejä vastaan. ErVi:n Ossi Jalonen kaatui maassa maanneen Kotilaisen päälle ja puolustajan noustua pystyyn, edelleen maassa pötköttänyt suivaantunut Happee-tähti näyttää tekevän potkuliikkeen kohti Jalosen arkaa aluetta.

Kotilainen kävi ulosajon jälkeen todella lämpöisenä erotuomarien suuntaan, kunnes muutama joukkuekaveri saattoi hyökkääjän pukuhuoneeseen. F-liigan tviittasi heti ottelun jälkeen tapauksen etenevän kurinpitomenettelyyn. Kotilaisen 3–3-tilanteessa saama ulosajo oli Happeelle kohtalokas, sillä EräViikingit hyödynsi viiden minuutin ylivoiman kahdella täysosumalla ja voitti lopulta 6–3.

Myös Oulussa nähtiin kaksi kovaa kontaktia Oilersin hakiessa suvereenin 9–1-voiton. Vastikään kurinpitäjän syynissä ollut Rasmus Kainulainen tuli kamppailutilanteeseen voimalla ja näytti osuvan olkapäällään hieman matalammassa asennossa tilanteeseen tullutta OLS:n Olli Wikstediä päähän. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Kainulainen oli sitä mieltä, että kontakti oli puhdas ja, että Wikstedt filmasi tilanteessa.

Kolmannessa erässä nähtiin vaarallisen näköinen kontakti. OLS:n Tuukka Kivioja lähti ajamaan pallon kanssa keskustaan ja kuolleesta kulmasta tullut Heikki Iiskola tuuppasi OLS-hyökkääjää selkään. Kontaktin seurauksena Kiviojan pää osui vaarallisen näköisesti edessä ollutta Oilers-pelaajaa, jonka jälkeen hän jäi makaamaan kentän pintaan.

Ottelun tuominneet Jaakko Laaninen ja Jani Rein eivät nähneet kummassakaan tilanteessa rikkeitä, mutta F-liigan Twitter-tilillä kerrottiin otteluvalvojan tehneen molemmista tilanteista videotutkintapyynnöt.

Kyseenalaisten otteiden lisäksi miesten F-liigassa riitti dramatiikkaa myös pelitapahtumien puitteissa. Perjantain huippuottelussa Classic ja TPS etenivät tasatahdissa ensimmäiset 45 minuuttia, kunnes Classic repäisi viimeisellä vartilla kolmen maalin kaulan ja voitti 7–4.

Draamaa piisasi myös Lahdessa, jossa LASBin Joonatan Surakka sivalsi isäntien voittomaalin vain 10 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kyseessä oli siis jo toinen kerta tälle kaudelle, kun lahtelaiset ratkaisevat ottelun juuri pohjalaisvieraita vastaan viimeisellä minuutilla. Surakan kaukaa lähtenyt laukaus yllätti maalin suulle ensi kertaa tällä kaudella astelleen Rasmus Hasun aavistuksen helposti etukulmasta.

Tasaisia vääntöjä nähtiin myös naisten F-liigassa. A-sarjan kahdeksasta ottelusta peräti kolme ratkesi jatkoajan jälkeen. Ainoastaan yksi ottelu päättyi suuremmalla kuin kahden maalin erolla. Sunnuntain keskustelua herätti Tampereella pelatun Koovee–SSRA-ottelun loppuratkaisu. Koovee oli kiinni täydessä pistepotissa, mutta vieraiden Sanni Uimarihuhta suti maalinedestä tasoituksen 26 sekuntia ennen päätössummeria – korkealla mailalla.

Koovee – Hawks 3–4 rl.

EDIT: Juttua muokattu Kotilaisen ulosajoon johtaneen tilanteen osalta spekulatiivisempaan muotoon. 20.12.2020 klo 22.24.

EDIT: Lisätty tieto otteluvalvojan tekemistä videotutkintapyynnöistä Kainulaisen ja Iiskolan tapauksissa. 20.12.2020 klo 23.25.