Juniorit

Krankka ottaa vetovastuun U16-maajoukkueessa – ”Peliymmärrys on koko ajan isommassa roolissa”

02.12.
2020
Juniorit

U16-maajoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa Janne Krankka. Kuva: salibandy.fi

Suomen U16-poikien salibandymaajoukkueeseen nimitettiin uusi päävalmentaja vuoden 2021 alusta alkaen. Janne Krankka, 39, ottaa vetovastuun tammikuusta alkaen.

Krankka seuraa pestissä Jussi Huovista, joka nimettiin aiemmin U23-maajoukkueen päävalmentajaksi. Huovinen jatkaa myös U16-maajoukkueen valmennusryhmässä. Kolmas valmentaja nimetään myöhemmin.

Mitä nuorimman maajoukkueen pelaajilta odotetaan? Sitä Krankka avaa Salibandyliiton haastattelussa.

– Peliymmärrys on koko ajan isommassa roolissa eli miten pelaaja pystyy havainnoimaan asioita kentällä ja keräämänsä informaation kautta ratkaisemaan pelitilanteita viisikon pelaamista edistävällä tavalla.

– Fysiikan pitää olla sellaisella tasolla, ettei jää jalkoihin ja teknisten valmiuksien sellaiset, että pystyy pelaamaan koko ajan nopeutuvassa tempossa.

Pelaajatarkkailua tehdään tiivisti kauden aikana.

– Tarkkailemme pelaajia tietenkin Maajoukkuetie-tapahtumissa, jotka ovat eräänlaisia ikkunoita tekemiseen, seuraamme ikäluokan sarjoja, pidämme yhteyttä seuravalmentajiin ja katsomme videoita. Olemme tietysti paikan päällä niin paljon kuin pystymme, mutta paljon on painoa myös videoissa, joista katsomme etenkin pelaajien havainnointia kentällä ja pelitilanteiden ratkaisemista, Krankka avaa.

Lue lisää Krankan nimityksestä ja ajatuksista liiton haastattelusta

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen