Liigat

Kurinpitäjä ja videotuomari työllistettyinä: Kotilaisen tapaus eteni kurinpitäjälle – Kainulaisesta toinenkin tutkintapyyntö

21.12.
2020
Liigat

Rasmus Kainulainen pitää videotuomarin kiireisenä. Kuva: Juha Käenmäki

F-liigan videotuomarilla ja kurinpitäjällä pitää joulun alla kiirettä.

Peter Kotilaisen tapaus eteni kurinpitäjälle, F-liiga tiedotti maanantaina Twitterissä. Kotilaisen saamaan pelirangaistuksen myötä tapaus siirtyi automaattisesti videotuomarin arvioitavaksi, joka päätti laittaa sen eteenpäin kurinpitäjälle.

F-liiga kertoi myöhään sunnuntai-iltana OLS:n ja Oilersin välisen ottelun otteluvalvojan tehneen kaksi tutkintapyyntöä. Ensimmäisenä videotuomarin syyniin lähti Rasmus Kainulaisen kontakti Olli Wikstedtiin ja toisena Heikki Iiskolan kontakti Tuukka Kiviojaan. Molemmat tilanteet ovat nähtävillä Pääkallon tulosuutisessa.

Ottelusta lähti kolmaskin tapaus videotuomarin tarkastettavaksi, kun OLS teki tutkintapyynnön Rasmus Kainulaisen kontaktista Tuukka Kiviojaan.

Tilanteessa pyllähtänyt Kainulainen makaa maassa ja potkaisee keltapaitojen Kiviojaa ikävän näköisesti nilkkaan. Kontakti tapahtui pelitilanteen ulkopuolella.

Myös naisten puolella nähtiin kontakti, josta otteluvalvoja teki videotutkintapyynnön. Tapaus sattui EräViikinkien ja TPS:n välisessä ottelussa. Rikkovana osapuolena oli ErVin Jenni Torkki ja vastaanottavana TPS:n Jasmin Saario.

Videotuomari arvioi molemmat Kainulaisen tapaukset sekä Iiskolan ja Torkin rikkomukset, jonka jälkeen hän tekee päätöksen etenevätkö ne kurinpitäjä Jussi Waheelle, eli varsinaiseen kurinpitokäsittelyyn.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira