Maajoukkueet

LASB-pelaajalla koronavirustartunta – kaksi pelaajaa joutuu jättämään maajoukkueleirin kesken

05.12.
2020
Maajoukkueet

Kuvituskuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

LASB:n miesten F-liiga-joukkueessa on todettu koronatartunnan saanut pelaaja perjantaina 5. päivä joulukuuta.

Tieto tartunnasta tuli välittömästi myös Eerikkilään salibandymaajoukkueiden leirille. Tieto on merkittävä, sillä tällä viikolla miesten maajoukkueen leirityksessä on mukana LASB:sta Perttu Koljonen ja U19-miesten leirityksessä Tiitus Salokangas.

Asia käsiteltiin heti maajoukkueleirillä joukkueiden taustojen toimesta. Koljosen kanssa käytiin keskustelu ja tilanteesta konsultointiin kahta lääkäriä, joiden näkemys oli, ettei Koljonen ole altistunut. Näin ollen oli tieto, että hän voi jatkaa leirillä. Varotoimena kuitenkin Koljonen majoitettiin yksin omaan huoneeseen ja ruokailemaan yksin.

Maajoukkueen konsultoimien lääkärien arvio perustui siihen, että Koljonen oli menneellä viikolla ollut kerran samoissa LASB:n harjoituksissa tartunnan saaneen pelaajan kanssa. Harjoitukset olivat tiistaina. Kyseessä oli fysiikkaharjoitus, joka toteuttiin pienryhmissä. Koljonen oli eri ryhmässä kuin tartunnan saanut pelaaja.

Salokankaan osalta tilannetta myös selvitettiin. Hän ei osallistunut tiistain harjoituksiin, mutta maanantaina hän oli samoissa harjoituksissa tartunnan saaneen pelaajan kanssa. Harjoitustapahtuman luonteen ja etäisyyksien takia tulkinta oli, että Salokangas ei ollut altistunut.

Lauantaina tuli kuitenkin tieto, että Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri on asettanut 17 LASB:n pelaajaa karanteeniin, mukaan lukien Koljosen. Nuorten maajoukkueen mukana oleva Salokangas ei ole karanteeniin asetettujen listalla.

Välittömästi Päijät-Hämeen infektioylilääkärin linjauksen jälkeen Koljonen lähetettiin kotiin maajoukkueleiriltä.

Kaikki tämän viikon leirityksiin osallistuvat miesten ja U19-miesten maajoukkueiden pelaajat ja joukkueiden taustojen jäsenet on koronatestattu ennen leiritystä.

LASB:n 17 pelaajaa ovat karanteenissa 11. päivä joulukuuta asti. Tämän myötä F-liigan ottelu 12. päivä joulukuuta otteluohjelmassa oleva LASB-OLS-ottelu siirtyy.

LASBin viime viikonloppuna kohdannut Tiikerit ilmoitti jäävänsä omaehtoiseen 10 päivän karanteeniin. Mahdollisesta altistumisesta johtuva karanteeni alkoi jo viime viikonloppuna.

Tästä syystä myös Tiikereiden Joakim Lund joutui poistumaan leiriltä lauantaina. Tiikereiden tilanteesta kerrottiin vasta myöhemmin, joten uutista on päivitetty jälkikäteen.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi