Divarit

Liiton kilpailusektori huilaa pari viikkoa, kun naisten divari saatiin väännettyä uusiksi

20.12.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmien muokkaaminen oli Salibandyliiton kilpailusektorin syyskauden viimeinen koetinkivi. Kilpailusektorin työntekijät vetäytyvät parin viikon joululomalle.

Naisten 1. divisioonan kausi on ollut kivikkoinen. Koronarajoitukset ovat tehneet ensimmäistä kertaa tässä muodossa pelattavan sarjan läpiviemisestä vaikeaa. Samojen haasteiden edessä ovat olleet luonnollisesti myös muut Salibandyliiton sarjat.

Torstaina Salibandyliitto tuli ulos naisten 1. divisioonan uuden sarjajärjestelmän kanssa.

Uuden sarjajärjestelmän merkittävimmät muutokset ovat, että tällä kaudella mikään joukkue ei putoa naisten 1. divisioonasta kaudella, naisten 2. divisioonasta nousee suoraan yksi joukkue jokaiselta alueelta ja ensi kaudella naisten 1. divisioona tullaan pelaamaan kolmessa 10 joukkueen lohkossa.

Joukkueiden määrä siis kasvaa merkittävästi, kun tällä kaudella mukana on 23 joukkuetta.

– Sarjajärjestelmä on nyt paperilla. Vielä pitäisi päästä kentälle pelaamaan, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen sanoo.

Aiemmin kaudella naisten 1. divisioonan joukkueiden keskuudesta kuultiin kritiikkiä liiton niukasta tiedotuksesta koskien sarjan muutoksia.

Nyt joukkueet otettiin mukaan kauden jatkon suunnitteluun. Jokaiselle sarjaan osallistuvalle joukkueelle lähetettiin kysely, jossa he saivat kertoa mielipiteensä, jatketaanko kautta ja millä järjestelmällä.

– Kun vastaukset koottiin, sieltä tuli karkeasti sanottuna lähes parikymmentä erilaista vaihtoehtoa sarjajärjestelmälle, Vehniäinen valottaa.

Tilanne käytiin sarjan joukkueiden kanssa läpi yhteisessä Teams-palaverissa, jossa vaihtoehdoista leivottiin kokonaisuus, jonka kaikki pystyivät nielemään.

– Kaikki ymmärsivät tilanteen ja sen, että kompromisseja joudutaan tekemään.

Toukokuussa tullaan pelaamaan

Naisten 1. divisioonan muutokset vaikuttavat myös alemmille sarjatasoille, mutta naisten 2. divisioonan – kuten muidenkin – sarjajärjestelmiin liitto tarttuu vasta tammikuussa.

-Melkein koko kilpailusektorin väki on seuraavat kaksi viikkoa vapaalla tai lomalla. Takki on tyhjä ja nyt vedetään hetki henkeä. Aika pitkään minäkin olen ollut mukana, eikä tällaista syksyä ole ollut, Vehniäinen sanoo.

– Eikä kevät tule olemaan hirveän paljon helpompi.

Työpöydällä odottaa tehtävää, sillä voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi tuhansia liiton sarjaotteluita odottaa siirtoa.

– Otamme loppiaisen jälkeen tilannekatsauksen. Turha tässä on kristallipalloa yrittää katsella, Vehniäinen kuittaa.

– Kaikissa sarjoissa on tahtotila, että runkosarjat saadaan pelattua kokonaan. Jos – ja toivottavasti kun – päästään pelaamaan, liiton otteluita tullaan pelaamaan satavarmasti myös toukokuussa. Aika ei riitä muuten.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola