Loistokas esitys toi menolipun Riihimäelle – ”Tässä oli paljon meidän hyvyyttä”

Juniorisarjoissa menstystä niittänyt FBC Loisto on nyt pokaalijahdissa myös naisten tasolla. Kuva: Anssi Koskinen

Juniorisarjoissa menstystä niittänyt FBC Loisto on nyt finaalijoukkue myös naisten tasolla. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen cupin kauden ensimmäinen finaalijoukkue on selvillä. FBC Loisto ei jättänyt Kooveelle sanansijaa naisten ensimmäisessä välierässä.

Keskiviikkoillan runsasmaalinen välierä Tampereella päättyi turkulaisten selvään 14-6-voittoon.

FBC Loisto oli Suomen cupin välierissä myös kahdella edellisellä kaudella, mutta kummallakin kerralla tie nousi pystyyn Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Nyt Koovee pudotti PSS:n cupista puolivälierissä, mutta oli välierässä Loistolle pelkkä suupala.

– Nyt kun tuli oikeasti se peli, että häviöllä ulos, niin täytyy hattua nostaa pelaajille. Saatiin hyvä pelimoodi päälle. Vuosien varrella pelaajien oma taso on aina noussut playoff-sarjoihin ja ratkaisuotteluihin. Mielestäni Koovee ei pelannut sen huonommin, mutta tänään tässä oli paljon meidän hyvyyttä, FBC Loiston päävalmentaja Matti Pienihäkkinen sanoi Pääkallolle.

Loisto on hävinnyt F-liigassa viisi viimeisintä otteluaan, mutta keskiviikkona tappioputken jäljistä ei ollut mitään merkkejä näkyvissä.

– Ei tässä mitään kuvioita tai taktiikkaa ole uusiksi laitettu. Vaikka häviöitä on tullut, missään vaiheessa ei ole ollut mikään kriisi. Olemme jatkaneet hommia normaalisti ja tiedetty, että pelejä tulee, Pienihäkkinen sanoo.

Cupin mestaruudet ratkotaan Riihimäellä 20. helmikuuta.

FBC Loisto on vuollut kultaa juniorisarjoissa, mutta aikuisten puolella finaalipaikka on seurahistorian ensimmäinen.

– Kun alla oli aiemmilta kausilta kaksi hävittyä välierää, olisihan se ollut ärsyttävää hävitä taas. Nyt päästään päätyyn asti tappelemaan. On se seurallekin hieno juttu.

FBC Loiston loppuotteluvastustaja ratkeaa 19. tammikuuta, kun SB-Pro ja Classic kohtaavat cupin toisessa välierässä.

– Moni voisi katsoa, että SB-Pro on kestomenestyjä ja Classic sarjataulukossa alempana, mutta minä en näe niin. Classicia vastaan on tänä vuonna kolme kertaa pelattu ja aina hävitty. Jos sieltä tulee Classic, niin päästään ottamaan revanssia. SB-Protakin vastaan keskinäiset pelit on heidän eduksi 2-1, joten altavastaajina lähtisimme siihenkin, Pienihäkkinen aprikoi.

– Tämä sarja on sellainen, että me voimme oikeasti voittaa kenet vaan tai hävitä kenelle vaan.