Liigat

Loukkaantumisista ja mykoplasmasta kärsinyt Jenni Torkki palasi liigakentille: ”Kesällä joutui rakentamaan kaiken alusta”

15.12.
2020
Liigat

Jenni Torkki on kokenut nuoreksi pelaajaksi paljon vastoinkäymisiä. Kuva: Salibandy.fi

20-vuotias EräViikinkien Jenni Torkki on lyhyen uransa aikana kokenut harmittavan paljon loukkaantumisia. Nyt vaikeudet ovat tällä erää takanapäin ja nuori lupaus pääsi perjantaina pitkästä aikaa irti F-Liigassa. Pääkallon haastattelussa Torkki valottaa ajatuksiaan loukkaantumisista ja paluustaan.

Kaksinkertainen Suomen mestari, vuonna 2000-syntynyt Jenni Torkki siirtyi SB-Prosta toissa kaudella EräViikinkien riveihin. Kaudet helsinkiläisseurassa ovat kuitenkin olleet rikkonaisia. Nuorta pelaajaa on vaivannut niin tavalliset loukkaantumiset, kuin ikävä bakteeritautikin.

– Kaikki alkoi oikeastaan vuoden 2018 Superfinaalin jälkeen. Sen jälkeen on ollut koko ajan jotakin. Ensin toissakaudella meni nilkka ja sekä kyynärpäässä että ranteessa oli rasitusvammaa. Viime kausi meni sitten mykoplasmassa ja sitä paranneltiin. Muutaman pelin pystyin väliin pelaamaan.

Torkki pelasi viime kaudella 9 runkosarjan ottelua tehoin 6+6 ja ja 4 sijoitussarjan peliä tehden yhden maalin. Tällä kaudella pelejä on kertynyt vasta neljä.

– Tällä kaudella akillesjänne otti osumaa heti ensimmäisessä pelissä. Toisen pelin vielä pelasin.

Torkki palasi perjantaina ErVin kokoonpanoon akillesjänteen loukkaantumisesta toivuttuaan. Torkki osui kertaalleen, kun ErVi haki täyden pistepotin SB Loiston vieraana Turussa. Sunnuntaina kyyti oli kuitenkin kylmää, kun Koovee voitti Tampereella helsinkiläiset 10-4. Torkiki pystyi nauttimaan peleistä ilman loukkaantumisten tuntua kropassa.

– Ei niistä ollut kyllä mitään tietoa. Kroppa tuntui ihan hyvältä. Neljä lajitreeniä oli vain alla, joten pelituntuma oli vähän hakusessa.

Harmittavasti juuri pelikuntoon päästyään Torkki on hieman kipeänä.

– Flunssa painaa tällä hetkellä päälle, mutta muuten kunto on ihan hyvä.

Nuoren pelaajan kehitykselle loukkaantumiset voivat olla turmiollisiakin. Torkin kaikki aika on mennyt pelikuntoon selviämiseen, eikä hän ole päässyt pitkäjänteisesti harjoittelemaan.

– Toki se on vaikuttanut, kun pelillisiä asioita ei ole pystynyt harjoittelemaan. Viime kaudella mykoplasma vei myös fyysisen kunnon aika nolliin. Kesällä joutui rakentamaan kaiken alusta.

Hän ei kuitenkaan koe menneensä pelaajana pelitaidollisesti taaksepäin, vaikka fyysisen kunto on ajoittain ollut huonokin. Rikkonaiset vuodet ovat kuitenkin mietityttäneet tavoitteellista urheilijaa.

– En nyt ehkä taaksepäin ole mennyt, mutta kyllä sitä tietysti aina miettii, että missä olisin voinut olla, jos olisin nämä kolme vuotta pystynyt täysipainoisesti pelaamaan.

Torkin ensisijaisena tavoitteena on saada ehjä kausi kotimaisessa liigassa. Tämän jälkeen hän haluaa tavoitella unelmiaan, jotka ovat kovimmat mahdolliset. Vastoinkäymiset eivät ole unelmia pehmittäneet.

– Ensiksi tähtään siihen, että pystyn pelaamaan täyden kauden F-Liigassa. Myöhemmin unelmiani ovat naisten maajoukkue ja Ruotsin liiga.

4 pistettä 4 otteluun tällä kaudella tehnyt Torkki toivoo tervehtyvänsä ennen viikonloppua. Lauantaina vastassa on F-Liigan A-lohkon sarjakärki PSS ja sunnuntaina TPS. EräViikingeille sunnuntain ottelu on erittäin tärkeä. He pitävät sarjan viimeistä sijaa hallussaan ja ero sunnuntain vastustajaan TPS:ään on jo 7 pistettä.

Ero viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa pitävään Classiciin on 8 pistettä. A-sarjan kaksi viimeistä joukkuetta karsivat B-sarjan kahta parasta joukkuetta vastaan pudotuspelipaikoista. Pudotuspelipaikan lisäksi ottelusarjoissa ratkotaan ensikauden A-sarjan joukkueet.

– Henkilökohtaisesti toiveissa on, että tervehtyisin viikonlopuksi pelaamaan. Joukkueena meidän pitäisi ottaa voittoja, jotta emme karsintoihin joutuisi.

Eerik Lukkari
Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46