Maajoukkueleiri onnistunut, vaikka poisjääntejä oli erinäisistä syistä – Nykky: ”Pitää aina nähdä niin, että toinen kun on poissa, se on toiselle mahdollisuus”

Nuoret Joona Rantala ja Joakin Lund kuuluvat maajoukkueen tulevaisuuden pelaajiin. Kuva: Ville Vuorinen

Nuoret Joona Rantala ja Joakim Lund kuuluvat maajoukkueen tulevaisuuden pelaajiin. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten maajoukkue leireili viikonloppuna Eerikkilässä ja pelasi kaksi keskinäistä ottelua. Ryhmässä oli paljon mukana uusia pelaajia ja maajoukkueen vakiokasvoja uupui. Leiriltä myös putosi kaksi pelaaja kesken leirin pois karanteenin takia. Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kertaili viikonlopun antia.

Nykky kutsui leirille ison ryhmän, joka kuitenkin supistui jo ennen leirin alkua. Hän on kuitenkin tyytyväinen itse leirillä näkemäänsä.

– Hyvin onnistui. Tietysti vähän harmittaa, että pelaajia putosi pois. 31 kenttäpelaajaa kutsuin ja tiesimme jo valmiiksi, ettei Aaro Astala todennäköisesti pääse osallistumaan ja tavoitteena oli saada 30 pelaajaa. Pari oli kipeänä ja pääsimme aloittamaan 28 kenttäpelaajalla. Muutama nilkkaralli ja karanteenihommat vielä laskivat pelaajamäärää, mutta 22 pelaajaa viimeisessä pelissä oli ihan hyvä määrä, Nykky sanoo.

– Onnistunut leiri. Kaksi peliä ja hyviä harjoituksia saimme aikaan.

Edellinen leiri jouduttiin perumaan koronan takia ja nyt leirin ajatuksena oli vain saada maajoukkuetason pelejä aikaiseksi ja nähdä peleissä uusia pelaajia.

– Leirin ajatuksena oli saada ryhmä kasaan ja pari kovatasoista peliä, kun parhaita on valittu paikalle. Tietysti tuottaa uusia kavereita sisään maajoukkueympäristöön. Nyt kun kisat siirtyivät vuodella ja yksi leiri jäi pois, niin hyvin pelin ehdoilla menimme.

Leirillä oli kymmenkunta ensi kertaa maajoukkueessa mukana olevaa, tai satunnaisesti maajoukkueympyröissä pyörinyttä.

– Näkisin niin, että uudet kaverit eivät pelanneet itseään ulos näistä ympyröistä. Näen tämän mieluummin näin päin. Aina se on tiukka paikka tulla ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukaan, mutta hyvin he pärjäsivät. Oikeassa paikassa olivat.

Maajoukkueen ympyröissä ensi kertaa mukana olleet Perttu Koljonen ja Joakim Lund joutuivat jättämään lauantain pelin väliin karanteenien takia. LASB:in pelaajalla todettiin koronatartunta ja LASB:in pelaajat asetettiin karanteeniin. Myös Lund joutui poistumaan leiriltä samaisen tartunnan takia, koska Lundin joukkue Tiikerit pelasi 29.11 LASB:ia vastaan ja asettui omaehtoiseen karanteeniin.

– Koljosen ja Lundin puolesta harmittaa, että he karanteeniin joutuivat, vaikka todennäköisyys oli, ettei varmaan mitään hätää ollut. Menimme sääntöjen ja ohjeiden mukaan. Muutoin hyvä leiritapahtuma.

– Tiikerit kun oli pelannut LASB:ia vastaan, niin he aloittivat omaehtoisen karanteenin. Lund oli jo alkulämpönsä tehnyt ja joutui sivuun juuri ennen peliä.

– Kunnioitimme korkeampien tahojen ohjeita, eikä otettu mitään riskejä. Ei siinä mitään, tarkoituksella olimme valinneet isomman ryhmän. Hyvät pelit saimme aikaan, toinen peli päättyi jatkoajalla.

Seuraava mahdollinen maajoukkuetapahtuma on tuplamaaottelut Ruotsia vastaan helmikuun alussa. Jos pelejä ei pystytä järjestämään, näkee Nykky siinä myös positiivisia puolia.

– Toivottavasti helmikuun alussa on tuplamaaottelut Ruotsissa. En lähtisi arvailemaan sen suhteen. Samana viikonloppuna on leiri, mikäli ei päästä pelaamaan. Minun näkökulmastani tämä on win-win tilanne, koska leirille pääsisi vielä näitä uusia pelaajia kokeiluun ja, jos menemme pelaamaan niin kokeilut jäävät tietysti vähemmälle.

Viikonloppuna mukana ei ollut ulkomailta ketään pelaajia. Esimerkiksi Sveitsissä sarjat ovat olleet tauolla ja ne alkavat vuodenvaihteen jälkeen. Nykky ei vielä tiedä nähdäänkö tuplamaaotteluissa esimerkiksi Krister Savosta, Joonas Pylsyä tai Tatu Väänästä.

– Siihen en uskalla sanoa vielä mitään. Sen päätöksen tekee joku muu. Pelit siellä alkavat ja näillä näkymin kerkeävät kuukauden verran pelaamaan ennen maaotteluita. Katsotaan missä maailma makaa siinä vaiheessa. Tietysti olisi toivottavaa, että kaikki kynnelle kykenevät olisivat käytettävissä.

– Pitää aina nähdä niin, että toinen kun on poissa, se on toiselle mahdollisuus.