Liigat

Pääkallon joulutodistus: Yksi täyskymppi ja yksi välttävä – ”Onneksi kerhotoiminta on kuitenkin laadukasta”

23.12.
2020
Liigat

Happeella ja ErVillä jäi parannettavaa kevätkaudelle. ErVillä enemmän. Kuva: Esa Jokinen

Pääkallo.fi jakaa tänä vuonna joulutodistukset. Arvioimme miesten F-liigajoukkueiden syksyn sekä tukun erilaisia lajiin liittyviä aiheita ja järjestöjä.

Kokonaismäärä 20 arvosanaa on jaettu neljään eri todistukseen. Toimituksen kaksi edustajaa antavat omat arvosanansa ja niiden pohjalta kohde saa saa kokonaisarvosanan. Arvosteluasteikkona on 4-10. Tässä on ensimmäinen todistus.

Classic

Jaakko Tiira:
Arvosana: 10-
Odotetun suvereenia dominointia. Eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä. KrP-pelin lopun sulaminen ja yhden pisteen menettäminen oli pieni kauneusvirhe, joten annetaan siitä pieni miinus.

Joel Siltanen:
Arvosana: 10
Classic on jälleen jopa parempi kuin aiemmin. KrP-pelin kauneusvirhe on toki Classic-standardeilla pieni miinus, mutta yleiseen tasoon nähden suoritustaso on aika lailla täydellistä. Senkin pelin kuitenkin voittivat.

Kokonaisarvosana: 10

EräViikingit

JT:
Arvosana: 5
Kuten kapteeni-Kukkolakin sanoi, ErVi ei ole siellä, missä maailman suurimman seuran pitäisi olla. Onneksi kerhotoiminta on kuitenkin laadukasta. Hyökkäyspelaaminen sakkaa. Se on ollut hidasta, mielikuvituksetonta ja ennen kaikkea tehotonta. Vierasvoitto Happeesta ja parit nollapelit nostivat arvosanan hylätystä välttävään.

JS:
Arvosana: 5
EräViikingit on F-liigakauden suurin pettymys tähän mennessä. Ongelmia on ollut erityisesti hyökkäyspelissä, eikä joukkueesta paista tekemisen meininki. Kaikesta tuhnauksesta huolimatta joukkueella on kyllä vielä sauma ihan pudotuspeleihin, mutta se vaatii suoritustason parannusta ja ”viivajoukkueiden” tappioita. Saattaa jäädä luokalle jos meno ei parane kevättä kohden, mutta annetaan vitonen siitä, että pudotuspelijuna ei vielä ihan täysin ole ajanut aseman ohi.

Kokonaisarvosana: 5

Happee

JT:
Arvosana: 7
Happeen suorittaminen on happeemaisesti heilahdellut. Vierasvoitto Oilersista oli kova noteeraus, kotitappio siipirikkoa Steelersiä vastaan surkea suoritus. Pelitavallisesti Happeesta on vaikea saada otetta. Se on myös liikaa Peter Kotilaisen tehojen varassa. Viime kauteen peilattuna aika samaa latua.

JS:
Arvosana: 7-
Happee on melkoinen arpakuutio tulosten valossa. Periaatteessa aika odotusten mukaisilla sijoilla, mutta huippupelin ja heikon pelin ero on valtava. Ajoittain tämä näkyy ihan pelien sisälläkin kaaoksen muodossa. Huippuyksilöt pitävät ryhmän kiinni pudotuspeleissä, mutta parempaankin olisi saumoja.

Kokonaisarvosana: 7

Indians

JT:
Arvosana: 6
Enemmän olisi odotettu. Indiansin paletti on ollut levällään, eikä kärkipelaajien takaa ole tullut juuri tulitukea. Puolustus- ja maalivahtipelaaminen ovat ottaneet takapakkia viime kaudesta. Omiin on uponnut yli maali enemmän kuin viime kaudella. Kotietukin on jo mennyt. Niinpä runkosarjan toisen puolikkaan ykkösprioriteetti on saada kokonaisuus eheäksi.

JS:
Arvosana : 6-
Huono merkki, että joukkue on heikoimmillaan moniin kausiin, kun odotukset ovat kasvaneet. Nyt kehnohkot esitykset eivät selity materiaalin kapeudella, sillä joukkue vahvistui kesän aikana. Sekään ei kerro hyvää, että kärkiyksilöiden kuten Astalan ja Lehkosuon puuttuminen ajavat joukkueen lähes raiteiltaan. Vahva pallollinen peli ei ole ollut samalla tasolla kuin aiemmilla kausilla ja puolustuspelaamisessa on otettu selkeää takapakkia.

Kokonaisarvosana: 6

IFF

JT:
Arvosana: 6
Kisojen siirron melko myöhäistä ajankohtaa ei voi kaataa IFF:n niskaan, sillä se ei voinut alkaa toimiin ennen kuin Suomen liitto haki lykkäystä. Lopulta se luovi varsin mallikkaasti haastavassa tilanteessa. Uusi strategia onkin sitten niin sakeaa höttöä, että viestintätoimistoissakin oltaisiin ihmeissään. Liikaa IFF:ää ei kuitenkaan sovi solvata. Viime syksyinen Hot Orange -case kuvastaa kattojärjestön muskeleita, kun välinevalmistaja sai runnottua markkinoille pallon ilman kunnon testaamista.

JS:
Arvosana: 6 1/2
Kansainväliselle järjestölle vuosi on ollut vaikea, koska kansainvälinen toiminta loistaa poissaolollaan. MM-siirto ei tosiaan mene IFF:n piikkiin. Strategia taasen on sellainen, jota on tehty jo pidemmän aikaa, joten vaikea sitä on ihan pelkästään tälle syksylle kipata. Isoimmat miinukset annan strategiasta ja siitä, että johdossa viheltelee edelleen sama mies kuin vuonna 1996.

Kokonaisarvosana: 6

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi