Pääkalloparlamentti

Pääkalloparlamentti: ”Don Kauppisen ei tarvinnut kuin tulla paikalle vastaanottamaan kukkapuska”

06.12.
2020
Pääkalloparlamentti

Pääkalloparlamentti vai liiton uusi hallitus? Niinpä. Kuva: salibandy.fi

Pääkalloparlamentti kokoontui jälleen marraskuun ajankohtaisten aiheiden osalta.

Parlamentissa istuivat Jaakko Tiira, Tuomo ”Miha” Reponen, Iiro-Pekka Airola, Toni ”Ylijohtava” Lötjönen sekä Joel Siltanen.

Marraskuun posein posi?

Jaakko: Eipä tähän oikein mitään muuta vaihtoehtoa ole kuin: Henri Johansson ja tuhat (1000!) runkosarjapörssiä. Käsittämättömän huikea merkkipaalu. Hattu pois!

Miha: Oli todella hyvä sää vielä kuun alussa pelata golfia. Sählykenttien osalta tietenkin Welhojen avausvoitto. Piristi putoamistaistelua.

Iiro-Pekka: Marraskuussa on positiivisinta, että se on vain kerran vuodessa, lisäksi positiivista oli jokainen negatiivinen koronatesti.

Ylijohtava: Harmi kun Zedu De Lucan eli Zedulinin eli Seppo Koskisen sinkku ilmestyi vasta joulukuun puolella, joten marraskuun posiksi on nostettava se että salibandy Suomessa jatkuu edes pääsarjojen osalta.

Joel: Viimeinen täysi kuukausi alle ikämiesikäisenä.

Entä nega?

Jaakko: Liittokokouksen järjestelyt olivat kaikkinensa melkoinen farssi, vaikka puhisvaalit voittanut Risto Kauppinen sanoikin haastattelussa, että mukiin meni. Ensinnäkin se, että etäosallistumista (ja -äänestämistä) kartettiin tähän maailman aikaan aina viimeiselle vaaliviikolle asti on aikamoisen taantumuksellista puuhastelua lajilta, joka mainostaa itseään nuorena ja innovatiivisena edelläkävijänä.

Miha: Vähän normaalia enemmän on ahdistanut koronapandemia taas.

Iiro-Pekka: Koko marraskuun aikana F-liigan naisten sarjan A-lohkossa päästiin pelaamaan yhteensä 12 ottelua. Pysy siinä sitten urheilukansan mielissä ja kielissä.

Ylijohtava: F-liigan webinaari mikä haastoi naispelaajat näkymään somessa. Kuukausi kohta mennyt enkä vieläkään ole löytänyt yhtäkään postausta.

Joel: Henkilökohtainen potentiaalinen kumulatiivinen tavoittavuuslukemani laski hetkellisesti alle 27 miljoonan.

Mikä on Kurren comeback-laulun titteli?

Jaakko: Jo riittää (tämä tarpominen)!

Miha: Lintuteemaan sidottu, seuran toivottuun suuntaan viittaava: Nostokurki.

Iiro-Pekka: Pori, Pasilalaisten marssi!

Ylijohtava: Coveri Ressun Älä mee -kappaleesta voisi kuvailla ErVin muun johdon fiiliksiä.

Joel: We Are the PeriodVikings.

Risto Kauppinen valittiin liiton puheenjohtajaksi uudelleen. Miksi ihmeessä veteraani luuli että vaali on läpihuutojuttu?

Jaakko: Varmaan siksi, että keski-ikäiset miehet ovat keski-ikäistyneen lajin päättäjien arkityyppejä.

Miha: Ei aavistustakaan. Oikeasti yksi vaikeimmista kysymyksistä, johon olen tässä formaatissa joutunut vastaan.

Iiro-Pekka: Ensinnäkin, ehdolla olleelta on aina paha freudilainen lipsauttaa julki mitään ennakko-oletusta mistään vaalista. Ainahan lähdetään (mukamas) nöyränä ottamaan vastaan tulos, mikä tulee. Tulee mieleen mainioiden Lapinlahden Lintujen eduskuntavaalisketsi (urheilupäättäjien ikäiset muistaa, jos muistaa). Ilmeisesti haastajiin ei uskottu.

Ylijohtava: Mielestäni se oli hänelle läpihuutojuttu. Ding Ma taustajoukkoineen kairannut perse ruvella seuroja läpi, mutta luu jäi käteen. Don Kauppisen ei tarvinnut kuin tulla paikalle vastaanottamaan kukkapuska.

Joel: Ehkä Kauppisen puseroon hiipi hyvänolon tunne, kun edellisissä vaaleissa vastustajat keräsivät nolla ääntä.

Jos pääsarjat suljetaan…

Jaakko: …audiobrändäystä vai mikä lie brändiattribuutti se olikaan, ei kuulla. Toivottavasti pastareseptejä saadaan senkin edestä.

Miha: …olen mahdollisesti työtön jonkin aikaa.

Iiro-Pekka: …kuunnellaan Salibandymuseon Nostalgiapaloja ja muistellaan menneitä. Ei ollut koronaa eikä ilmastonmuutostakaan, ja hallille pääsi hiihtäen. Sukka vaan siirrettiin monosta lapaan.

Ylijohtava: …kuunnellaan Falcon-biisiä ja satsataan sosiaalisen median potentiaaliseen kumulatiiviseen tavoitettavuuteen.

Joel: …on vihdoin säbäfortunan maailmanvalloituksen aika.

Minkä nimisen joukkueen perustaisit NAFLiin?

Jaakko: Muistan joskus lukeneeni, että San Diegoon oltiin perustamassa MLS-joukkuetta (tai siis franchisea). Nimeä piti äänestää ja yhdeksi ehdokkaaksi tarjottiin Bad Hombresia. Sytyin erittäin paljon. Eli San Diego Bad Hombres. Vilkki ja Alakarekin saisivat vähän lisää kilsakorvauksia, kun saisivat painaa Ohiosta Kaliforniaan. Matkaa vajaat 4000 kilometriä.

Miha: Poland Wood Falcons. Täydellinen nimi änäfijoukkueelle.

Iiro-Pekka: Charlestown Chiefs. Ja heti liikkeelle huhut Floridaan myynnistä.

Ylijohtava: Kurre voisi laittaa lempikaupunkiinsa jengin pystyyn nimellä Las Vegas Round Vikings.

Joel: KalloCast on jo vahvasti menossa Amerikkaan ja eiköhän oma joukkuekin laiteta pian pystyyn. Se voisi mennä sinne tiikeriseudulle Oklahomaan ja nimeksi tietty Tiger King Airwavers. Peliasuun kuuluu blondatut mulletit.

Kenet valitsisit omasta seurastasi tai tutuistasi kuukauden pelaajaksi ja miksi?

Jaakko: Nepotismi kunniaan: Matias Tiira eli keski-Tiira. Iski muuten ihan maistuvat 8+2 marraskuussa, vaikkei nyt ihan Pörssi-Tiiran tehoille päässytkään. Perustelut: Kokenut pelaaja ollut isossa roolissa OLS:n hyvässä vireessä sarjan kärjessä.

Miha: Omaa seuraa ei ole ollut muutamaan kauteen, mutta jos tutuista pitää valita niin Saaren Oskari laittoi ikämiespeleissä ihan siistin pilkun verkon perukoille. En kyllä ole varma, oliko se tässä kuussa, mutta riittänee tässä kisassa. Vai pitikö tämä olla F-Liigasta?

Iiro-Pekka: Titteli lähtee Miika Manniselle Siilinjärvelle. Mies oli 36-vuotiaana kesällä viittä vaille liigamaalivahti, ja torjuu nyt hyvään tahtiin pisteitä 2. divisioonan nousijajoukkueelle Rökäletappiolle. Metallin ystävä, rautainen jätkä.

Ylijohtava: Kurroslassemaisesti tekisi mieli valita ihan kuka vaan Lappeenrannasta. Joten menköön Reposelle. Tai annan sittenkin marraskuun kuukauden pelaaja -tittelin Timo Toivoselle, joka oli muuttoapuna meikäläiselle.

Joel: Ville Ikoselle. Ei samassa joukkueessa pelata, mutta samalla tiistain sählyvuorolla. Tiistaisählyt on tauolla, joten kuukauden ensimmäisen vuoron McDonalds-jälkipelit oli myös peruttu. Neuvokas vantaalainen hoiti kuitenkin mäkkiosuuden omatoimisesti Drive inin kautta. Luovuus kukkii näinä päivinä.

Mitä toivotte joulupukilta?

Jaakko: Farpoja.

Miha: Pehmeitä paketteja. Jos mennään lajiaiheiden parissa, niin olisivathan helppokäyttöiset ja suhteellisen kattavat historiatilastot hakutoiminnoilla kiva juttu. Ai täksi jouluksi? En tiedä, mutta jos 2022 tämä. #iwanttobelieve

Iiro-Pekka: Nostalgiapaloja eli juhlapöydän konvehteja.

Ylijohtava: NAFL-lippistä ja Lokki Joonatania.

Joel: NAFL-lippis tosiaan itselläkin toiveissa. Toivon lisäksi NAFLiin ainakin neljättä joukkuetta, säbäfortunan olympiapaikkaa, Hot Orangea ja yllätyspronssia.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen