Poimintoja kansainväliseltä siirtolistalta: Saarinen palaa Steelersiin, Tapani Kooveen riveihin

Sami Saarinen palaa Suomeen. Kuva: Anssi Koskinen

Sami Saarinen palaa Suomeen. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo tarkasteli kansainvälistä siirtolistaa. Sieltä löytyi muutama sangen kiinnostava nimi.

NLB:tä johtavassa Thurgaussa pelaava Sami Saarinen siirtyy IFF:n listan mukaan Steelersiin. 31-vuotias hämeenlinnalainen palaa näin ollen kotikaupunkiinsa, jossa mies nähtiin viimeksi kaudella 2014-15. Viime kaudella Saarinen takoi 30 pistettä TPS:n kakkoskentässä.

Kumpikaan Steelers tai Thurgau ei ole tiedottanut suomalaishyökkääjän siirrosta. Luultavammin kyseessä on kuitenkin lainasiirto, kuten Nokialle samasta joukkueesta palanneen Valtteri Viitakosken kohdalla. Saarisen nimeä ei löydy myöskään Sveitsin liiton sivuilla olevasta pelaajalistasta, josta seuraa vaihtaneet pelaajat on poistettu, vaikka he olisivatkin pelanneet alkukaudella.

Toinen siirtolistan mukaan Suomeen palaava peluri on Henna Tapani, joka siirtyi Wizards Bern Burgdorfiin täksi kaudeksi. Kolme edelliskautta Kooveessa pelanneen Tapanin, 31, siirto on astunut voimaan marraskuun 27. päivä.

Kotimaahan palaavien suomalaisten ohella Suomeen on tullut muutamia sveitsiläisiä junioripelaajia. Vuonna 2002 syntynyt Daniel Wermuth siirtyy Könizin U21 joukkueesta Karhuihin.