Ulkomaat

Ruotsalainen huippuvahti paljastaa: Kosonen neuvotteli Storvretan kanssa – ”Hän oli halukas tulemaan”

08.12.
2020

Viktor Klinstenillä oli mielenkiintoista kerrottavaa Storvretan viime kauden jälkeisestä maalivahtitilanteesta. Kuva: perwiklund.se

Storvretan pitkäaikainen ykkösvahti Viktor Klinsten, 32, vieraili SportExpressenin Frislag-podcastissa, jossa hän kertoi suurseuran neuvotelleen Eero Kososen kanssa.

Klinsten kertoi podcastissa pohtineensa uransa päättämistä viime kauden jälkeen. Opinnot olivat pulkassa ja moninkertainen Ruotsin mestari halusi panostaa täysillä työelämään.

– Samaan aikaan tunsin, ettei kroppani pysy sataprosenttisesti mukana, Klinsten sanoi podcastissa.

Klinstenin arpoessa uransa jatkoa Storvreta alkoi kartoittaa uutta maalivahtia, mikä sai Klinstenin pään kääntymään.

– He puhuivat Eero Kososen kanssa ja hän oli halukas tulemaan. Sitten tuli tunne, että odottakaapa hetki. En aio kenenkään muun maalivahdin seisoa Storvretan tolppien välissä. Se on minun paikkani. Sitten tunsin, etten ehkä olekaan sataprosenttisen valmis lopettamaan. Sen jälkeen halu pelata, kilpailla ja tulla paremmaksi maalivahdiksi ovat vain kasvaneet.

Klinsten vastasi vielä ”ehdottomasti” toimittajan kysyessä oliko lopulta Steelersiin siirtynyt Kosonen todella tulossa uppsalalaisseuraan.

– Tunsin pientä painetta ja koin, ettei tämä ole oikea hetki lopettaa.

Storvretaa 5-vuotiaasta saakka edustanut Klinsten on pelannut Ruotsin paidassa kahdet miesten MM-kisat. Hän oli kakkosvahti Ruotsin jäädessä hopealle Helsingissä 2010 ja samassa roolissa keltapaitojen juhliessa kultaa Sveitsissä 2012. Kesällä 2017 Klinsten kuului World Games -turnauksen Puolan Wroclawissa voittaneeseen Ruotsin joukkueeseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa MTV uutiset.

Lähde: Expressen

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira