Ulkomaat

Suomalaisen huippupuolustajan kausi ohi? – ”Yksi sarjan parhaista pelaajista”

11.12.
2020

Mia Vallenius on pelannut mainion alkukauden Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Innebandymagazinet uutisoi Siriuksen huippupuolustaja Mia Valleniuksen kärsivän akillesjännevammasta. Pahimmassa tapauksessa Suomen maajoukkueestakin tutun Valleniuksen kausi saattaa olla ohi.

Valleniuksen, 23, vamma sattui tällä viikolla harjoituksissa. Siriuksen päävalmentaja Marko Palosaari arvioi Expressenille loukkaantumisen pitävän Suomen maajoukkuepelaajan pitkään sivussa.

– Mia on ollut kärkipelaajiamme tänä syksynä, joten menetys on suuri. Tämä on erittäin surullista koko joukkueelle ja ennen kaikkea hänelle, Palosaari kommentoi.

Siriuksen urheilutoimenjohtaja Sara Orebrand oli luonnollisesti myös harmissaan kommentoidessaan suojattinsa saamaa vammaa seuran Facebook-sivuilla.

– Tämä on tottakai massiivinen menetys, sillä hän on ollut yksi sarjan parhaista pelaajista, Orebrand harmitteli.

– Joukkueena meidän täytyy kuitenkin jatkaa aloittamaamme matkaa. Jonkun täytyy nyt astua esiin ja ottaa Mian rooli kentällä. Hän on silti pelaaja, jolla tulee olemaan suuri merkitys persoonan ja kokemuksen myötä.

Vahvan alkukauden pelannut Sirius on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä. Kooveesta uppsalalaisseuraan täksi kaudeksi siirtynyt Vallenius summasi 10 otteluun tehot 4+9=13. Siriuksessa pelaa kaksi muutakin suomalaista, niin ikään Kooveesta täksi kaudeksi seuraan siirtyneet hyökkääjät Johanna Homi ja Tuulia Aho.

Lähde: Innebandymagazinet

Artikkelia korjattu: Valleniuksella akillesjännevamme, ei reisivammaa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira