Video: Kakkua tiedossa? Kainulainen rikkoi erikoisella tavalla tuomarin koskemattomuutta

Oilers-tähti Rasmus Kainulainen joutunee pelikieltoon erikoisen tempauksen vuoksi. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Oilers-tähti Rasmus Kainulainen joutunee pelikieltoon erikoisen tempauksen vuoksi. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Sunnuntaisessa miesten F-liigan ottelussa SPV-Oilers riitti mukavasti tapahtumia. Espoolaisten 8-6-voiton lisäksi pelissä jaettiin ulosajo ja nähtiin yksi tilanne, mikä johtaa todennäköisesti pelikieltoon.

Oilers oli ottelussa kotijoukkuetta selkeästi edellä ja painosti läpi ottelun. Veljespari Justus (5+2) ja Rasmus Kainulainen (0+4) piti huolen, että vieraspisteet lähtivät bussin matkaan. Oilers on liigan viidentenä ja on kerännyt yhteensä 31 pistettä 13 ottelun aikana. SPV on kerännyt 18 pistettä ja on kahdeksantena sarjassa.

Pelin ollessa vielä 3-3 toisen erän alkupuolella, oli Oilersilla maalintekopaikka, josta verkko olisi hyvin voinut pöllytä. Maalia ei kuitenkaan ainakaan tuomariston näkemyksen mukaan syntynyt, vaikka joku ehkä tulkitsi pallon ylittäneen maaliviivan.

Näin teki ainakin Oilersin Rasmus Kainulainen, joka tarttui erotuomarin käteen ja liikutti sitä maalin merkiksi tulkitulla tavalla. Vanhemman Kainulaisen tapauksesta ei jaettu rangaistuksia pelissä, mutta otteluvalvoja vei tapauksesta videotutkintapyynnön. Syy on tietysti erotuomarin koskemattomuuden rikkominen.

Mitä todennäköisemmin tehohyökkääjä tulee saamaan 1-2 ottelun pelikiellon, joillei pidemmänkin. Erotuomarin koskemattomuudesta ollaan yleisesti oltu hyvin tarkkoja ja paikoin on langetettu hyvinkin pitkiä pelikieltoja, kuten Juha Tikan tapauksessa, jossa fyysistä kontaktia ei edes tarvittu. Tikan peräti 11 ottelun pelikielto lyheni valituslautakunnassa seitsemän pelin mittaiseksi.

Mahdollisesta pelikiellosta Kainulainen saa toki syyttää itseään, sillä erotuomarin koskemattomuus on yksiselitteisen selkeä sääntö. Samassa pelissä tuomittiin pelirangaistus Oilersin Rasmus Markelinille, mutta se ei ole menossa kurinpidon käsittelyyn.

Tapaus videolla:

Maalikooste: