Viikon top 5: Alkukauden muhkeimmat pörssi-illat miesten F-liigassa

Peter Kotilainen on ollut pitelemättömässä vireessä pariinkin otteeseen. Kuva: Jarmo Koskela

Peter Kotilainen on ollut pitelemättömässä vireessä pariinkin otteeseen. Kuva: Jarmo Koskela

Tämän viikon top 5 -listauksessa kurkistamme yksittäisiin peleihin miesten F-liigassa. Listasimme yksilötasolla tehokkaimmat ottelut alkukaudella. Jos pistemäärä oli sama, paremmuus määräytyi maalien mukaan. Varsinaisia yllätysnimiä listalle ei yltänyt.

5. Henri Johansson 4+2=6 (KrP-Jymy 18.11.)

Nokia latoi Jymyä vastaan taululle tylyt 11–2-loppulukemat. Raholan teurastusta johti tuttu nimi Henri Johansson kuudella pisteellään. Tuhannen runkosarjapisteen rajapyykin pari peliä aiemmin puhkaissut Johansson teki ottelun ensimmäisen pisteensä toisen erän alussa. Päätöskympillä kokenut hyökkääjä summasi 2+1.

4. Miko Kailiala 5+1=6 (Welhot-TPS 31.10.) & Peter Kotilainen 5+1=6 (Oilers-Happee 7.11.)

Riian MM-kisoissa laituriparina hyökänneet Kailiala ja Kotilainen takoivat identtiset hirmutehot tasan viikon välillä. Kailiala kuritti Welhoja turkulaisten 13–2-murskavoittoon päättyneessä vieraspelissä osuen jokaisessa erässä. Kotilainen tasoitti Oilers-ottelun illan toisellaan ottelun puolivälissä. Päätöserään Happee-hyökkääjä taikoi hattutempun ja aiheutti espoolaisille kauden ensimmäisen tappion liigakentillä.

3. Eemeli Salin 0+7=7 (Classic-Steelers 25.10.)

Salinin tehoilta jäi historian kirjoihin, sillä hän rikkoi lähes 30 vuotta voimassa olleen Heikki Vienolan syöttelemän yhden ottelun syöttöennätyksen (6). Kokenut maajoukkuehyökkääjä oli iskussa etenkin päätöserässä, jossa hän alusti neljä osumaa. Classic murjoi hämeenlinnalaiset muovimaton pintaan peräti 17–3.

2. Aaro Astala 2+5=7 (OLS-Indians 25.10.)

Astalan tehoilta jäi Salinin syöttöennätyksen varjoon, sillä hujopit kirjasivat pöytäkirjoihin seitsemän tehopistettä samana iltana. Astalan huiman pörssipelin arvoa nostaa entisestään se, että hän oli yhtä maalia lukuunottamatta kaikissa Indiansin täysosumissa mukana, kun espoolaiset hakivat Oulusta 8–4-voiton. Etenkin toinen erä oli kova työnäyte. Ensimmäisen erän 2–2-tilanne muuttui toisella kaksikymppisellä vieraiden 6–2-johtolukemiin Astalan summattua 2+2.

1. Peter Kotilainen 4+3=7 (EräViikingit-Happee 26.9.)

Kotilainen varasti show’n EräViikinkien kauden avauksessa, kun Happee haki Vantaalta selkeän 9–2-voiton. Kotilainen tehoili varsin tasaisesti läpi ottelun. Ensimmäinen piste syntyi ajassa 7:28 ja viimeinen 57:37. Ensimmäinen erä sujui tehoilla 1+1, toinen 0+2 ja kolmas 3+0.